'Terör seviciliğin yeni tarzı bu mu?'

Başak Demirtaş, eşi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra Bakırköy’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile buluştu. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar'dan bu buluşmaya sert tepki geldi.
Bu haber 2019-08-19 16:04:49 eklenmiş ve 736 kez görüntülenmiştir.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, halen Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın doğum gününü kutlamak için bir araya geldi.

 

Kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan buluşmaya en büyük tepki Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar’dan geldi. 

 

Aylar; Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Demirtaş üçlüsünün objektiflere verdiği mutluluk pozunda gözlerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i aradığını söyledi. 

 

“Terör seviciliğin yeni tarzı bu mu?” diye soran Aylar, “bu fotoğrafta bence biri daha eksik! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener! Akşener’de olsa CHP-HDP-İYİ Parti ittifakının en güzel fotoğraflarından biri de bu olurdu.” diye konuştu. 

 

 

 

Başkent.org’a konuşan Aylar, şu ifadeleri kullandı: 

 

“Bebek katili terör örgütü PKK’nın savunuculuğunu canla başla yapan ve her fırsatta terörist başı Abdullah Öcalan’a methiyeler dizen HDP’nin Genel Başkanlığını yapmış olan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın doğum gününde ortaya çıkan bu görüntüler bize “terör seviciliğin yeni tarzı bu mu?” sorusunu akıllara getiriyor. Geçtiğimiz seçimlerde zaten HDP-CHP evliliğinin oldukça “başarılı” bir şekilde devam ettiğini gördük!

Ne kadar inkâr etseler de aralarındaki muhabbet eşlere kadar ulaşmış görünüyor. “Allah muhabbetlerini arttırsın”  diyemeyeceğim. Çünkü ortaya çıkan manzara gerçekten çok manidar! Bir yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eşi, diğer tarafta İBB Genel Başkanı İmamoğlu’nun eşi, çok sevdikleri Demirtaş’ın eşinin doğum günü kutlamak için bir araya geliyor. Bu fotoğrafta bence biri daha eksik! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener! Akşener’de olsa CHP-HDP-İYİ Parti ittifakının en güzel fotoğraflarından biri de bu olurdu.” 

 

 

NE OLMUŞTU? 

 

“Selvi ve Dilek Hanım’a dayanışma buluşması için çok teşekkürler”

 

Geçtiğimiz cumartesi Başak Demirtaş, eşi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra Bakırköy’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile buluştu.

 

Kahkahaların uçuştuğu buluşmaya Selahattin Demirtaş’ın avukat kız kardeşi Aygün Demirtaş ile katıldı. Bakırköy’de bir restoranda buluşan üçlü, Başak Demirtaş’ın doğumgününü kutlamak için pasta kesti. Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş’a bir fular hediye etti.

 

Bu buluşmayı çok anlamlı ve önemli bulan Başak Demirtaş, oldukça duygulandı!

Demirtaş; “Biz kadınlar birbirimizi iyi anlayabiliriz. Ama haksızlık ve hukuksuzluğun bu kadar toplumun her kesimine sirayet ettiği bir dönemde, toplumsal kutuplaşmanın bu kadar arttığı bir ortamda politik alanda da bu dayanışmanın, demokrasinin daha da güçlenmesi için gerekli olduğuna inanıyorum. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların yaşanılan bu zorlukların dayanışmanın büyütülerek aşılacağına inanıyorum. Bu vesileyle de Selvi ve Dilek Hanım’a dayanışma buluşması için çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu: “Selahattin Bey’i de ben insan olarak çok seviyorum”

 

Buluşmaya ev sahipliği yapan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, Bir arada oluşumuz önemli. Başak Hanım’ın da belirttiği gibi derin bir kutuplaşma var, bu kutuplaşmanın giderilmesi için daha fazla gayret sarfetmek gerektiğini düşünüyoruz. Aslında daha önce de olabilirdi bu buluşma, belki de o zaman düşünülemedi. Başak Hanım’ın doğum günüymüş sanırım, doğum gününü de kutluyoruz. Gecikmiş bir doğum günü kutlaması ve bayramlaşma ziyareti oldu bu. Selahattin Bey’i de ben insan olarak çok seviyorum, kendisiyle hiç bir zaman yüz yüze gelmedim ama hani hep yüreğimiz kendisiyle. Bunu her fırsatta da ben dile getiriyorum. Oğlumun da özellikle selamları var, sanırım Selahattin Bey Sezgin Tanrıkulu’nun bir portresini çizmiş, ben görmedim ama “anne çok beğendiğimi söylersin dedi” iletirseniz sevinirim kendisine.” dedi.

 

 

İmamoğlu: “Bir daha ki doğumgününü umarım eşiyle birlikte kutlar”

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da şöyle konuştu:

 

 “Ekrem de ben de onun ilçe başkanlığından beri, siyaset yapan insanların birbirleriyle ailecek tanışmasını önemli buluyoruz. Bu buluşmaların kimi zaman toplumu da rahatsız eden siyasetin sert yüzünün yumuşamasına katkı sunacağına inananlardanım. Bugün bu kadarız ama gelecekte belki masamız genişler, ben genişlemesinden memnuniyet duyarım kendi adıma. Bugün de Başak hanımla ve Selahattin beyin kız kardeşin ile ilk kez tanışmış oldum. Memnun da oldum. Selvi hanımla zaten aynı aileyiz. Başak hanımın bir kaç gün önceki doğumgünü buluşmaya da vesile oldu. Bir daha ki doğumgününü umut ederim eşiyle birlikte gönlünce kutlar. Dediğim gibi keşke masamız çok daha genişlese, birbirimizi daha iyi tanısak. Umarım gerçek olur”

 


 

 

Pastayı keserken “barış ve demokrasi” diledi 

 

Başak Demirtaş doğumgünü pastasını keserken, “Çok teşekkür ederim, umuyorum ki çok daha özgür günlerde, barış dolu, demokrasinin çok daha güçlü olduğu günleri hep birlikte yaşarız, bunu umuyorum ve diliyorum.” dedi.

 

 

haber: baskent.org

ETİKETLER : Lokman Ayva Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Selvi Kılıçdaroğlu Dilek İmamoğlu Başak Demirtaş tepki
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi