453 bin 560 hisse ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) "2019 Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" kapsamında yurt içi ve yurt dışından 453 bin 560 hisse kurban bağışı yapıldı.
Bu haber 2019-08-15 16:33:06 eklenmiş ve 1561 kez görüntülenmiştir.

 

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yürüttükleri "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" kapsamında, bu yıl yurt içi ve yurt dışında toplam 453 bin 560 hisse kurbanı keserek, ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını bildirdi.

Polat, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

 

 

 

Tarih boyunca hep mazlumun yanında yer alan milletimiz, bugün de mazlumun, mağdurun, muhtacın yanında yer almaya devam ediyor. Kurulduğu günden beri milletimizin sarsılmaz güvenine mazhar olan Türkiye Diyanet Vakfı, bu yılda vatandaşlarımızın büyük teveccühüyle dünyanın dört bir yanına milletimizin iyilik elini götürdü.

 

 

 

 

Vefakar milletimizin vekalet verdiği kurbanlar ülkemizin dört bir yanında 424 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 423 bölgesinde, 6500 kişilik görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle İslami usullere uygun bir şekilde kesildi. Büyük bir titizlikle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilen kurban etlerini, dualarında Türkiye olan, yolumuzu umutla bekleyen mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

 

 

 

Bu vesileyle Kurban Bayramı sevincini sadece ülkemizde değil, mazlum ve mağdur coğrafyalara da taşıdık. Yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıran Kurban ibadeti sayesinde Yemen'den Bangladeş'e, Moğolistan'dan Guyana'ya, bu yıl ilk özgür bayramlarını kutlayan Bangsamoro gibi adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize hayırsever halkımızın yardım elini uzattık.

 

 

 

Vekalet alınmasından kesilip dağıtılmasına kadar her aşamasını büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz kurbanları, ülkemizde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu bölgelerdeki başta yetim, öksüz, dul, mazlum, mağdur ve muhtaç kardeşlerimiz olmak üzere yaklaşık 19 milyon kişiye ulaştırdık.

 

 

 

Necip Milletimizin bizlere emanet ettiği kurban vekaletleriyle Kurban Bayramı dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar için daha anlamlı bir hale gelmiş oluyor. Geçen sene 17 milyon Müslümanın sofrasına bu kurban etinden ulaştırmıştık bu sene 2 milyon kadar daha Müslüman kardeşimize hayırseverlerimizin kurban hisselerini ulaştırmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip eyledi.

 

 

27 yıldır devam eden kurban organizasyonumuzda her geçen sene halkımızın bizlere olan güveninin arttığına şahit olduk. Kurban vekalet sayılarında 2015 yılında yüzde 29, 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında yüzde 5 artış gerçekleşmişken, 2018 yılında 430 bin 8 hisse ile yüzde 76'lık artış yaşanmış, 2019 yılında ise 453 bin 560 hisseye ulaşılarak yaklaşık yüzde 4'lük bir artış sağlanmıştır. Vakfımız 1993 yılından bugüne kadar hayırseverlerimizin vekalet verdiği toplam 2.244.726 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştır.

 

 

Vekaletlerini Vakfımıza veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurbanını Togo'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop'un kurbanını Kilis'te, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun kurbanını Van'da ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kurbanını Fildişi Sahili'nde gönüllülerimiz ve çalışanlarımızın kontrolünde kestik.

 

 

Ayrıca, Trabzon'da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve tüm şehitlerimiz adına Togo'da kendi kaynaklarımızdan kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

 

 

Vekâletle kurban organizasyonuna kendi kurbanlarını da bağışlayan ve her türlü desteği veren; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımıza, muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, sanatçılarımıza, sporcularımıza, Diyanet teşkilatımızın fedakar mensuplarına, yurt dışında ülkemizi en güzel şekilde temsil eden görevli ve gönüllülerimize, hayırsever milletimizin her ferdine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.

 

 

 

haber: baskent.org


ETİKETLER : Türkiye Diyanet Vakfı TDV kurban bağış vekalet
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi