İslamoğlu'nun saçmalamasına tepkiler çığ gibi!

Hazreti Hatice validemiz için kötü sözler sarf eden Mustafa İslamoğlu’na, tepkiler çığ gibi artmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sert tepki geldi.
Bu haber 2019-08-02 12:02:34 eklenmiş ve 1045 kez görüntülenmiştir.

 

Mü’minlerin annesi Hz. Hatice validemiz için ağza alınmayacak derece kötü sözler sarf eden sözde ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu’na, tepkiler çığ gibi artıyor. 

 

İslamoğlu’na saçmalamasına bir tepki de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sert tepki geldi. 

 

Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Hatice validemizin asaleti, iffeti ve saygınlığı ile yaşadığı toplumda herkes tarafından kabul edilen asil ve güzide bir hanımefendidir. Herkes İslam’ın örnek şahsiyetlerinden bahsederken daha dikkatli olmak ve İslam’ın edep ve nezaketine uygun davranmak zorundadır.” ifadeleri kullanılarak  “edep” uyarısı yapıldı.

 

“Gereken işlemler yapılacaktır” denilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

 

 “Hazreti Hatice, aile olmanın şeref ve sorumluluğunu omuzlamış muazzez bir isimdir. Müminlerin annesi olarak tarihimiz boyunca bütün Müslümanlar tarafından büyük bir saygı, hürmet, muhabbet ve minnetle anılmıştır. Dolayısıyla amacı, niyeti, bağlamı ne olursa olsun, iffet ve fedakarlığın sembol ismi, mümin yüreklerin ortak sevgisi, Peygamberimiz’in her daim övgüyle andığı eşi Hazreti Hatice validemize dair beyan ve yaklaşımlarda en küçük bir nezaketsizlik, dikkatsizlik yapılamaz. Onun Peygamber Efendimiz’le evliliğinden önceki ve sonraki hayatı, şahsiyeti ve hatırası hakkında özensiz ve saygısızca konuşulamaz. Bu bağlamda herkes, gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermek, kullandığı kelimelere dikkat etmek, İslam’ın örnek şahsiyetlerinden bahsederken daha dikkatli olmak ve İslam’ın edep ve nezaketine uygun davranmak zorundadır. Eleştiri adına, hakaret içeren ifadeler, kaba ve çirkin cümleler asla yüce dinimiz İslam’ın ahlak anlayışıyla bağdaşmaz. İslam’ın ilke ve değerleri, örnek şahsiyetlerin güzide ahlakı, müminlerin annelerinin asil hayatları edep dışı ifadelerle hem anlatılamaz hem de savunulamaz. Bu bağlamda nezaket ve eleştiri sınırlarını aşarak kaba ve yakışıksız ifadelerde bulunan Başkanlığımız mensuplarıyla ilgili de gereken işlemler yapılacaktır.”

 

 

Sema Maraşlı’dan İslamoğlu tepkisi 

 

Yazar Sema Maraşlı, İslamoğlu’na tepkisini twitterdan şu cümlelerle ifade etti: 

“Müminlerin annesi Hz.Hatice'nin sizin yanınızda mini etek giyen avukat kadar hatırı yok mu? Ona hemen sahip çıkmıştınız? Hadi Hz.Hatice'e sahip çıkmıyorsunuz boşanmış kadınlara bu ifadeleri uygun mu buluyorsunuz da hiç tepki göstermediniz? Mustafa İslamoğlu'nun, Hz.Hatice'ye "iki kocadan arta kalan dul" demesi, boşanmış kadınları "Erkek artığı" diye aşağılaması kadın hakları savunucularını neden rahatsız etmedi? Feminist kardeşliği mi? İki yüzlü feministler...” 

Aile ,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a da seslenen Maraşlı; “Müminlerin annesi Hz.Hatice'nin sizin yanınızda şarkıcı Sıla kadar hatırı yokmuş. Ona hemen sahip çıkmıştınız? Hadi Hz.Hatice'ye saygınız yok Mustafa İslamoğlu'nun boşanmış kadınlara"erkek artığı" sözünü Aile Bakanı olarak uygun mu buldunuz, tepki göstermediniz?” diye sordu. 

 

Ne olmuştu?

 

Mustafa İslamoğlu Hz. Hatice hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "40 yaşında bir hanım şehvetine düşkünü bırak. Birazcık şöyle kendine ciddiye alan genç bir erkek, üstelik Mekke'nin yiğidi, Mekke'nin el emini; el üstünde tutuluyor, gözbebeği, Abulmuttalib'in de gözbebeği ve varasi gider de 3 çocuklu, 2 kocadan arta kalmış 40 yaşındaki bir dulu 25 yaşındayken alır mı? Hadi aldı. 25 sene bununla tek evli olarak yaşar mı? 25 sene dikkat buyurun...''

 

 

Mustafa İslamoğlu daha öncede saçmalamıştı

 

Hz. Hatice’ye ağza alınmayacak laflar söyleme cüretinde buluna Mustafa İslamoğlu’nun saçmalamaları ilk değil!

 

İslamoğlu; İstanbul Akabe Vakfı'nda 4 Ağustos Cuma günü 'tehlikenin farkında mısınız?' başlıklı verdiği hutbede skandal ifadeler kullanmıştı. Peygamber Efendimizin 'hacamat yaptırma' sünnetini hedef alan İslamoğlu, bu sünnete uyanlara 'ananızı da öldürün o zaman' tavsiyesinde bulunmuştu.

 

İslamoğlu'nun açıklaması şöyle: "Resulullah hacamat yaptırmış olabilir. O yaptırdı diye hacamat olan arkadaş... O yetim idi, ananı öldürsene. Niye bu sünneti işlemiyorsun. Yetim olmak sünnet. Ananı kaybet, babanı kaybet, komik oluyor."

 

 

haber: baskent.org

ETİKETLER : mustafa islamoğlu diyanet işleri başkanlığı tepki hz. hatice
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi