7 kıtada mazlumun umudu olacak

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledi. Ayrıca “1 Kurban 1 Kur’an” projesi kapsamında www.tdv.org web sayfasına giren bağışçılar açılan ekranda “Hızlı Bağış Yap” butonuna bastıklarında kurban bağışında bulunurken Kur’an-ı Kerim de bağışlayabilecek.
Bu haber 2019-07-31 13:32:02 eklenmiş ve 603 kez görüntülenmiştir.

 

 

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yola çıkıyor. Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız din kardeşlerimize hayırsever halkımızın yardım elini uzatıyor.

 

1993 yılından beri “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla yapılan Vekaletle Kurban Kesim Programı, bu yıl da Türkiye'de il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ile ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yapılıyor.

 

 

 

İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurbanların etlerini, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise 7 kıtada öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtıyor. 

 

Polat:"6 bin 500 kişilik bir ekiple, 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz."

 

Başkent.org'a konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat; yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekiple 2019 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonumuzu gerçekleştireceğini açıkladı. 

 

 

 

Polat; "2018 yılında Vakfımıza emanet edilen 430.008 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiş ve böylece 17 milyon insana ulaştık. Bu yıl da Türkiye’de 72 il, 202 ilçenin 278 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 443 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 

 

 

Vatandaşların vekaletle kurban kesimi hakkında sağlıklı bilgi alabilmesi ve bağış yapabilmesi için Türkiye genelinde 81 il 1001 şube aracılığıyla İstanbul’da Büyük Çamlıca Camii, Ankara’da Hacı bayram Camii avlusu gibi kentlerin önemli noktalarında kurban bağış stantları açtıklarını hatırlatan Polat; "Bunların yanı sıra bu yıl ilk defa Edirne’de Kapıkule sınır kapısı girişinde stant açarak yurt dışından gelen gurbetçilerimize su ve lokum ikramında bulunup hem vakfımızı tanıtıyoruz hem de bağışta bulunmak isterlerse bağışlarını kabul ediyoruz." dedi. 

 

 

Yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL

 

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledi.

 

 

 

 

“1 Kurban 1 Kur’an” 

 

Ayrıca bu yıl başlatılan “1 Kurban 1 Kur’an” projesi kapsamında www.tdv.org web sayfasına giren bağışçılar açılan ekranda “Hızlı Bağış Yap” butonuna bastıklarında kurban bağışında bulunurken Kur’an-ı Kerim de bağışlayabilecek. 

Vatandaşlar, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen bu yıl ilk kez hayata geçirdiğimiz mobil bağış uygulaması ile kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler.

 

 

Vatandaşlarımız ayrıca Vakıf Genel Merkezinde gönüllülerin desteğiyle haftanın 7 günü 08:00 ile 23:00 saatleri arasında aktif olan çağrı merkezini 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında ve bağış konusunda detaylı bilgi alabilir. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler.

 

 

haber: baskent.org

ETİKETLER : Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Bayramı bağış kurban
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi