Yavaş, Büyükşehir Belediyesinden sonra, şimdide Belediye’ye bağlı şirketlere yakınlarını yerleştirme derdinde. Aslında Belediye’ye bağlı olan şirketler, bir çok konuda yetkin ve karar verici olan Belediye Meclis’inin yetkisinde iken Mansur Yavaş hukuka aykırı bir şekilde davranarak Meclis’in verdiği önergeleri reddedip Meclis’in çalışmasına da engel oluyor.
Hiçbir Belediye Başkanına Meclis Başkan sıfatı ile bir önergeyi reddetme yetkisi verilmemiştir. Hal böyle iken bu durum idare mahkemesine intikal etmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettiş Ankara Büyükşehir Belediyesin de inceleme yaparak, önergeleri reddetmenin haksız olduğuna dair bir karar vermiştir. Mansur Yavaş’ın önergeleri reddettiği için İçişleri Bakanlığı nezdinde de bir soruşturması da devam etmektedir.
Mansur Yavaş, Halk Ekmek gibi şirketlerde yönetim kurulunu usulsüz bir şekilde değiştirerek yönetime liyakat sahibi olamayan, CHP içinde basit yerlerde çalışmış ve bir sürü siyasi çalışma yapan insanları getirmiştir.
Ankara Halk Ekmek Şirketi’nin 10.06.2019'da gerçekleşen Genel Kurulunda seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin üyeliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesine aykırı görevlendirme yapılması, toplantıya katılan bakanlık temsilcisine, divana yapılan uyarılara rağmen tutanağa imza attırılmaması ve şirket esas sözleşmesinde belirtilen yönetim kurulu üye sayısına uyulmamasından dolayı Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamıştır.
Bir Genel Kurulu bile usulüne uygun şekilde sonuçlandıramayan Mansur Yavaş ve yönetimi, suçu başkalarına atarak mağduriyet oluşturmaya çalışmaktadırlar. Mansur Yavaş’ın görevlendirdiği kişiler ilgili yönetmelik ve şirket esas sözleşmesine göre genel kurul yapmayı becerememiş ve süreci ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Kamuoyunda oluşturmaya çalıştıkları algı ise, bu beceriksizliklerinin üzerini örtme çabasından başka bir şey değildir.
Tüm bu yaşananlardan sonra anlaşılıyor ki iddia edildiği gibi AK Partili üye çoğunluğundan oluşan Belediye Meclis’i, Belediye Başkanını değil, Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisinin çalışmasına engel oluyor.