Meclis Mansur'u değil, Mansur Meclisi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçildiği günden bu yana yaptığı hizmetlerle değil de, yakınlarını Belediye de kadrolaştırma çabası ile gündeme gelmeye devam ediyor.
Bu haber 2019-07-29 14:01:06 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

Yavaş, Büyükşehir Belediyesinden sonra, şimdide Belediye’ye bağlı şirketlere yakınlarını yerleştirme derdinde. Aslında Belediye’ye bağlı olan şirketler, bir çok konuda yetkin ve karar verici olan Belediye Meclis’inin yetkisinde iken Mansur Yavaş hukuka aykırı bir şekilde davranarak Meclis’in verdiği önergeleri reddedip Meclis’in çalışmasına da engel oluyor. 

 

Hiçbir Belediye Başkanına Meclis Başkan sıfatı ile bir önergeyi reddetme yetkisi verilmemiştir. Hal böyle iken bu durum idare mahkemesine intikal etmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettiş Ankara Büyükşehir Belediyesin de inceleme yaparak, önergeleri reddetmenin haksız olduğuna dair bir karar vermiştir. Mansur Yavaş’ın önergeleri reddettiği için İçişleri Bakanlığı nezdinde de bir soruşturması da devam etmektedir.

 

Mansur Yavaş, Halk Ekmek gibi şirketlerde yönetim kurulunu usulsüz bir şekilde değiştirerek yönetime liyakat sahibi olamayan, CHP içinde basit yerlerde çalışmış ve bir sürü siyasi çalışma yapan insanları getirmiştir.

 

Ankara Halk Ekmek Şirketi’nin 10.06.2019'da gerçekleşen Genel Kurulunda seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin üyeliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesine aykırı görevlendirme yapılması, toplantıya katılan bakanlık temsilcisine, divana yapılan uyarılara rağmen tutanağa imza attırılmaması ve şirket esas sözleşmesinde belirtilen yönetim kurulu üye sayısına uyulmamasından dolayı Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamıştır. 

 

Bir Genel Kurulu bile usulüne uygun şekilde sonuçlandıramayan Mansur Yavaş ve yönetimi, suçu başkalarına atarak mağduriyet oluşturmaya çalışmaktadırlar. Mansur Yavaş’ın görevlendirdiği kişiler ilgili yönetmelik ve şirket esas sözleşmesine göre genel kurul yapmayı becerememiş ve süreci ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Kamuoyunda oluşturmaya çalıştıkları algı ise, bu beceriksizliklerinin üzerini örtme çabasından başka bir şey değildir.‬

 

Tüm bu yaşananlardan sonra anlaşılıyor ki iddia edildiği gibi AK Partili üye çoğunluğundan oluşan Belediye Meclis’i, Belediye Başkanını değil, Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisinin çalışmasına engel oluyor.

ETİKETLER : mansur yavaş millet itiffakı cumhur ittifakı ak parti mhp chp iyi parti ego itfaiye ankara özel haber halk ekmek
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi