ABD'li bakan: "Bizim işimiz S-400 ve F-35 değil..."

Washington’da iki ülkenin ticaret hacmini artırma hedefi doğrultusunda ABD’li mevkidaşı ile görüşen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, toplantıda S-400 ve F-35 konularına odaklanmadıklarını söyledi. ABD'li bakan Ross da bakan Pekcan'ın açıklamalarına destek verdi.
Bu haber 2019-07-22 10:30:00 eklenmiş ve 351 kez görüntülenmiştir.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Rusya’dan S-400 Hava Savunma Sistemi alınmasının, ABD ile ticareti etkilemeyeceğinin sinyalini verdi.

 

HEDEF 75 MİLYAR $ 

 

Geçtiğimiz günlerde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile Washington’da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Pekcan, “Washington’dayken ABD Ticaret Bakanı ile ortak gündemlerimizden birini de S-400 ve F-35 başlığı oluşturdu. 

 

Ben ABD’li mevkidaşıma, ‘Biz Ticaret Bakanıyız. Gelin biz sizinle ticaretimizi konuşalım. Ticaretimizi nasıl 75 milyar dolara çıkarırız. Bunu da ilgilileri konuşsun’ dedim. O da bu görüşüme katılarak ‘doğru’ cevabını verdi” diye konuştu.  Pekcan şöyle devam etti: “Biz o gün bu gündür ‘Ticaretimizi nasıl 75 milyara çıkarırız’ diye ortak çalışma yapıyoruz. ABD ve bizim bakanlığımız mensupları çalışma grubu oluşturdu. Bu çalışma grubunun içinde Türk ve Amerikan şirketleri de var. Ortak stratejiler üretiyoruz. Yakında 5’inci toplantıyı yapacaklar. Pazara girişlerle ilgili bizim firmalarımızın oradaki dağıtım alanlarına ulaşabilmeleri ile ilgili onların bize destekleri oldu. Onların da bizden talepleri oldu. Biz de onları değerlendirdik. Biz işimizi yapıyoruz.“

 

İHRACAT ANA PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

 

Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan ve bir süredir çalışmaların sürdüğü İhracat Ana Planı üzerinde çalıştıklarını belirten Pekcan, “İnşallah Ağustos ayı içerisinde paylaşacağız” diye konuştu.

 

KOOPERATİFÇİLİĞİ HALKA YAYMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Kooperatiflerle ilgili bir çalışma da yaptıklarını kaydeden Pekcan, “Türkiye’deki kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması, mümkün olduğu ölçüde finansal destek alabilmesi ve halka yayılması açısından ciddi bir çalışma yapıyoruz. Hal Yasası’nda da üretici örgütlerini yine kooperatiflerle birleştirip üretici örgütlerini oluşturabilir” dedi.

 

ANLAŞMASIZ BREXIT OLURSA ÇOK ETKİLENİRİZ

 

Dünya ekonomisindeki yavaşlamayı da değerlendiren Pekcan, “Trend 3.3’e düştü. Ama daha da revize olacak. Anlaşmasız Brexit’te en çok etkilenecek ülkelerden birisi Türkiye” dedi. 

 

KAYNAK: AKŞAM

 

ETİKETLER : Ruhsar Pekcan S-400 F-35
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi