Kurban bayramı tatili 9 gün olacak!

Herkes dört gözle Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını bekliyor. Hükümet bayram tatilini 9 güne çıkarmak için harekete geçiyor. Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyelerin de 5-9 Ağustos’ta ödeneceği tahmin ediliyor.
Bu haber 2019-07-17 19:24:26 eklenmiş ve 713 kez görüntülenmiştir.

 

Hükümetin de tatili 9 güne çıkarmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. 

Ankara kulislerinde dolaşan haberlere göre; kamuoyunun artan 9 günlük Kurban tatili beklentileri hükümeti harekete geçirdi. 

Normalde 11 Ağustos Pazar ile 14 Ağustos Çarşamba günleri arasında kutlananacak olan Kurban Bayramı tatili, 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günlerinin de idari izinle eklenerek 9 güne çıkacak. Tatilin 9 güne çıkarılması, sadece çalışanların değil, esnaf ve turizmcilerin de beklentisi...Özellikle tatilin süresinin uzatılması ile turizm bölgelerindeki doluluk oranlarının %100 çıkarılması hedefleniyor. 


KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDECEK?

11-14 Ağustos arasında kutlanacak Kurban Bayramı’nda Arife gününün 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geldiği için emeklilere ödenen ikramiyelerin 5-9 Ağustos arasında ödeneceği tahmin ediliyor. Ramazan Bayramı’nda biner liralık bayram ikramiyesi alan emekliler, Kurban Bayramı’nda da aynı ikramiyeyi alacak. Emekli maaş ve ikramiyelerinin verileceği net tarih, SGK’dan gelecek açıklamayla kesinleşmiş olacak.

 

İKRAMİYEYİ KİMLER ALACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı bağlanan emeklilere de verilecek. Bunun yanı sıra bayramda maaş almaya hak kazanan yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanacak.

Ayrıca bayram ikramiyesinden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanacak.

 

 

 

 

ETİKETLER : kurban bayramı tatil
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi