Pursaklar’da Organ Bağışı Konulu Toplantı

Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği organ bağışı konulu toplantıya Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik “Size kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ben, bütün
Bu haber 2015-02-25 16:24:48 eklenmiş ve 746 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği organ bağışı konulu toplantıya Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik “Size kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ben, bütün organlarımı bağışladım” dedi.


Türkiye Organ Nakli Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Gençler Organ Bağışını Destekliyor” projesinin kapanış programı Pursaklar’da gerçekleştirildi. Programa Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin ve çok sayıda kişi katıldı.


Konferansta konuşan Hüseyin Çelik, kendisiyle ilgili bilinmeyen bir konuda açıklama yaparak “Size kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ben, bütün organlarımı bağışladım” iye konuştu. Vakfın organ nakli konusundaki çalışmalarının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Çelik, gençlere seslendi: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu konuda çok güzel açıklamaları var. Diyorlar ki organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır. Organ bağışı umuttur. Gençlerimize bu konuyu anlatan Türkiye Organ Nakli Vakfı’nı tebrik ediyorum.”


Konferansın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, “Gençler bir hazinedir. Biz gençlerimizi daha duyarlı, daha bilinçli, daha sosyal yapacak her türlü projenin arkasındayız. Organ bağışı noktasında Ankara’da büyük bir farkındalık oluşturan Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın projelerini destekliyoruz” diye konuştu.


Türkiye’de 30 bin kişinin organ nakli için sıra beklediğini açıklayan Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci de “Türkiye'de 30 bin kişi hayata tutunmak için organ nakli bekliyor ama ne yazık ki her yıl 2 bin kişi beklediği organı bulamadığından hayatını kaybediyor” dedi.


Programın sonunda Protokol üyeleri ile gençler toplu fotoğraf çektirdi. 

 
ETİKETLER : Pursaklar’da Organ Bağışı Konulu Toplantı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi