KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? Soruların cevapları!

KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? 2019 KPSS sınav yorumları sınavda ter döken adayların merak ettiği konulardan birisi oldu. İşte, KPSS soruları zor muydu kolay mıydı sorusunun yanıtı ve KPSS sınav yorumları! 2019 KPSS GK GY sınavı sona erdi.
Bu haber 2019-07-15 11:49:35 eklenmiş ve 549 kez görüntülenmiştir.

 

KPSS lisans soruları ve sınav yorumlarına ilişkin sınavdan çıkmaya başlayan adaylar yanıt arıyor. KPSS sorularına ilişkin özellikle sosyal medyadan yorumlar yapılmaya başlandı. 81 il merkezi ve KKTC Lefkoşa olmak üzere 95 sınav merkezinde sınava giren adayların en büyük hayali atanmak. 

2019 KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? sorusu gündemin en trend başlıkları arasında yer alıyor. KPSS 2019 sınav yorumları da merak edilmeye başlandı.

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için tüm adaylar dün ter döktü. Çoklu oturumlar halinde gerçekleştilen KPSS heyecanı bugün sona erecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 644 bin 557 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 aday katıldı.

ÖSYM takvimine göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. KPSS'ye dair tüm merak edilenleri sizler için araştırdık... 

 

 

GENEL KÜLTÜR SORULARI , CEVAPLARI VE ADAY YORUMLARI

 

@BurkaGeylani

#kpss2019 Zamanı yetiştirebilen ağır bordo berelidir.

 

@gulecank

Çatalhöyük sorusunda Konya da yaşamanın ilk defa faydasını gördüm #kpss2019

 

@BattalGazi1945

İlber Hoca  gelse tarih sorularını yapamazdı #kpss2019

 

@siyasiyabend2

 

İçli dize koymayın şu sınava dedik 

"Desem ki" şiirini koymuşlar. Gitti yarım saat :/

#kpss2019

 

@VErtugral

 

2019 KPSS’NİN EN ÇOK KONUŞULAN SORULARI


Seyit onbaşının vurduğu geminin adı nedir?

Seyit onbaşının vurduğu geminin adı OCEAN zırhlısıdır.

 

Türkiye’nin ilk sondaj gemisinin adı ne?

KPSS’nin hemen ardından yanıtı en çok aranılan sorulardan biri de Türkiye’nin ilk sondaj gemisi oldu. Türkiye’nin ilk sondaj gemisinin adı Fatih’tir. Önceki adıyla Deepsea Metro II, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın sahibi ve işletmecisi olduğu ultra derinsu sondaj gemisidir.

 

İspanya’da yapılan boğa güreşi festivalinin adı nedir?

 

KPSS'de İspanya'da yapılan boğa güreşi festivalinin adı soruldu. İspanya'da yapılan boğa güreşi festivalinin adı San Fermin Festivali'dir.

 

Amerikan armudu verilen meyvenin adı nedir?

 

2019 KPSS’ye damga vuran soru ise hiç kuşkusuz Amerikan armudu oldu. Bu meyvenin Türkiye’deki karşılığını merak eden adaylar, düşüncelerini sosyal medyadan esprili bir dille paylaştı. Pek çok kişinin yanıt aradığı Amerikan armudu meyvesinin ülkemizde bilinen adı avokadodur.

 

Adayların paylaştığı bazı cevaplar şu şekilde;

 

Ortadoğu teknik üniversitesi

 

Yavuz

 

Dumlupınar

 

Köy 2000

 

Yüzde 5

 

Bireysel başvuru anayasa mahkemesi

 

Sebilürreşat

 

İsim değiştirmek mahkeme

 

Miri arazi özel mülkiyet yaygınlaşması

 

Fahreddin paşa

 

Yatıştırma politikası

 

Heyeti vükela merkezi idarede değişiklik

 

Uygurlarla ilgili sorunun cevabı Manas Destanı.

 

SONUÇLAR 29 AĞUSTOS'TA

 

ÖSYM takvimine göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre içinde yeni sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli sayılacak.

 

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. 

 

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır. 

 

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : KPSS 2019
Okumak İsterseniz -Diğer EĞİTİM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi