Domates görünümlü Patlıcan!

Hatay’da seracılık yapan bir çiftçi, patlıcan ekmek için aldığı tohumun, domates görünümde çıkması ile hayrete düştü.
Bu haber 2019-07-10 11:54:10 eklenmiş ve 446 kez görüntülenmiştir.

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Koçören Mahallesi’nde seracılık yapan çiftçi Mehmet Heysem Güneş, evinin bahçesine ve serasına patlıcantohumu ekti, bir süre sonra büyümeye başlayan patlıcanlar domatesgörünümünü almaya başladı. Hataylı çiftçi Güneş, domates görünümlü patlıcanları görünce hemen incelemeye başladı ve kokusunun, tadının patlıcan ile aynı olduğunu gördü. İlk başlarda çok şaşırdığını söyleyen çiftçi Güneş, üretimini yapmak istediklerini dile getirdi. 

 

 

Dışarıdan bakıldığında tamamen domatese benzediğini ancak tadının ve kokusunun tamamen patlıcana gibi olduğunu söyleyen Güneş, "Bize tohum geldi tanıdık vasıtasıyla, patlıcan tohumu istedik ve aldık ve bunları ekmeye başladık. Normal, kemer, dolmalık niyetine ektik. Daha sonra bu ağacın diğer ağaçlara göre bol yapraklı, daha obur şekil aldığını gördük. Biz yine önceleri çok garipsemedik. Biraz daha bekledik, normal diğer patlıcanlar da meyve vermeye başladı. Bu patlıcan yuvarlak çıkmaya başladı öncelikle. Diğerlerine göre bu kadar yuvarlak olmaması gerekiyordu. Biz yine sabrettik, bekledik ondan sonra kırmızı olmaya başladı, çok farklı bir patlıcan halini aldı. Dışarıdan tamamen domatese benziyor her yönü ile. Sonrasında kırmızılaşanı kopardık, acaba tadının, renginin diğer patlıcana göre farkı var mı diye. İçerisi diğer patlıcan gibi normal, beyaz, çekirdekleri aynı şekilde. Kokusu ve tadı da aynı patlıcan gibi. Sadece domates görünümlü patlıcan oldu. Biz bunun tohumunu alıp fide olarak çoğaltabilirsek çoğaltacağız. Seralarda genişletebilirsek çok iyi olur, bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 

 

Görenlerin de ilk domates sandığını ve patlıcan olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını söyleyen Güneş, "Biz zaten ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Bize gelen tanıdıklara da gösterdik, çok şaşırdılar. Biz söylemiyoruz patlıcan olduğunu ve ilk söyledikleri şey domates oluyor. İçerisini açtığımız zaman şaşkınlık içerisinde kalıyorlar” ifadelerine yer verdi. 

 

KAYNAK: İHA

 

ETİKETLER : hatay domates patlıcan ekonomi seracılık tohum sebze
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi