Erdoğan, Babacan'a neler teklif etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kurma hazırlığı içinde olduğu belirtilen Ali Babacan'la yaptığı görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Babacan’a yaptığı teklifleri duyunca “Babacan’a Erdoğan’dan daha iyi teklifi kim, ne ve nasıl verdi de yönünü oraya çevirdi.” diye soracaksınız.
Bu haber 2019-07-10 11:48:35 eklenmiş ve 894 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sitemde bulundu. Erdoğan, "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." dedi.

 

“Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak"

Cumhurbaşkanı, "Babacan, Davutoğlu ve Gül'e kırgınlığınız var mı?" sorusuna, "Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak" yanıtını verdi. Erdoğan, bu isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimlerde de destek vermediklerini hatırlattı. 

Ali Babacan ile bakanlık yaptığı dönemde faiz başta olmak üzere bir çok konuda anlaşamadıklarını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babacan'ın kendisine partiye karşı aidiyet duygularını kaybettiği gerekçesiyle istifa edeceğini söylediğini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan ile ne konuştuğunu ayrıntılarıyla şöyle anlattı: 

"Parti mi kuracaksınız?” diye sorduğumda; "Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz" dedi. Dedim ki 'Bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin." daha ileri gidiyorum; Özbekistan Başkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey'i teklif ettim. Kendisine de söyledim. Maalesef oraya da evet demedi" 

 

"Parti kurmada fazla geç kalmayın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan'a "Parti kurmada fazla geç kalmayın" dediğini de aktararak şöyle konuştu: 

"Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; "Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz" dedim. Şunu da söyledim, "Fazla da geç kalmayın" dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur" 

 

Babacan’a kim, ne teklif etti, nasıl vaatlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski dava arkadaşı Ali Babacan’a yaptığı bu teklifleri okuyunca insan şunu sormadan edemiyor: Babacan’a kim, ne teklif etti, nasıl vaatlerde bulundu da yıllardır aynı siyaseti yaptığı ve kurucu üyesi olduğu partinin liderinin teklifini elinin tersi ile çevirdi. Yıllarca Türk ekonomisinin dümenin başında olan başarılı bir ekonomist olan Babacan’a daha karlı gelen nasıl bir teklif yapılmış olunabilir ki?

Ali Babacan’ı parti kurmaya kim ve neden cesaretlendirdi? En önemli soru ise parti kurmak için neden bu kadar bekledi? Ve neden şimdi?  

Babacan, kurucusu olduğu AK Parti’den istifa ederken “partiye karşı aidiyet duygularımı kaybettim” demişti. Peki o zaman Babacan şu an kime aidiyet duygusu ile yola çıktı? Partisini hangi gruba ya da kimlere güvenerek kuruyor? Yani hedef kitlesi kim?

 

ETİKETLER : ali babacan ak parti Recep Tayyip Erdoğan abdullah gül ahmet davutoğlu
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi