Altındağ'da Çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim

Altındağ’da her yaştan bireyin eğitimine büyük önem veren ve projeler geliştiren Altındağ Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlere evlilik öncesi altın değerinde bilgiler verdi.
Bu haber 2015-02-23 16:43:24 eklenmiş ve 639 kez görüntülenmiştir.

Altındağ’da her yaştan bireyin eğitimine büyük önem veren ve projeler geliştiren Altındağ Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlere evlilik öncesi altın değerinde bilgiler verdi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere evlenmek isteyen ve yeni evli çiftler büyük ilgi gösterdi. Eşleriyle ve nişanlılarıyla birlikte seminere katılan Altındağlı kadınlar, evlilik kurumu, evlilikte mutluluğu getiren davranışlar ile evliliği olumsuz etkileyen davranışlar hakkında bilgi sahibi oldu.


EVLİLİK İNSAN HAYATINDAKİ EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR


Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Terapisti Ş. Demet Özgün seminerde, evliliğin insan hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. “Kadın-erkek evliliğe adım atarken hepimizin umutları ve beklentileri vardır. İlişki evresi daha bağımsız bir durumken, evlilik birlikte yaşama kurallarının önem kazandığı bir süreçtir. Ancak, küreselleşme, teknolojik gelişmeler ve hızlı kentleşmeden, ülkemiz de payını almış, ülkemizde düşük olan boşanma oranları hızla artmaya başlamıştır.” diyen Özgün, mutlu bir evlilik hayatı için yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

Yapılan araştırmalara göre evlilikteki problemlerin fiziki sağlığı, akıl sağlığını ve iş hayatındaki verimliliği olumsuz yönde etkilediğini belirten Özgün “ Çiftlerin birbirlerini tanımaları ve beklentilerini açıkça paylaşabilmeleri, evlilikte yaşanabilecek çatışmaların en aza indirgenebilmesi, doğru bir başlangıçla sağlıklı ilişkinin temellerinin atılması için şarttır.” dedi.
Seminerde ayrıca evliliğin tanımı, ilişkideki risk faktörleri, ilişkiye değer katan faktörler, iletişim ve iletişim engelleri gibi konular da ele alındı.

 
ETİKETLER : Altındağ'da Çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi