Kuran-ı Kerim’de adı geçen besinler ve faydaları

İnsan sağlığına mucizevi faydaları olan besinlerin Kur'an-ı Kerim'de geçtiğini biliyor muydunuz? Peki hangi besinler Kur'an-ı Kerim'de geçer ve faydaları nelerdir? Bilimsel olarak da faydaları kanıtlanan bu besinlerin kanser gibi ciddi hastalıkları bile önlediği tespit edilmiştir. Sizler için bu mucize besinlerin neler olduğunu araştırdık.
Bu haber 2019-07-08 14:20:30 eklenmiş ve 625 kez görüntülenmiştir.

HURMA: Hurma Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in en sık tükettiği besinlerden biridir. Bunun nedeni hurmanın sadece Kur'an-ı Kerim'de geçmesi değil aynı zamanda zengin vitamin içeriğinden de kaynaklanıyor. Uzun süre tok tutan hurma ayrıca kas-iskelet sistemini güçlendirir ve yaşlılığa bağlı kas erimesini önler. Hurma doğumun kolay olmasını sağlar ve uzmanlar süt hormonlarını harekete geçirerek anne sütünün artışını sağladığı için lohusa dönemindeki kadınların sıklıkla tüketmesi gerektiğini vurguluyor. Pankreasta ensülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini korur.

Hurma halk arasında tavukkarası olarak da bilinen gece körlüğünü önler. Aynı zamanda ağız ve akciğer hastalıklarında oldukça etkilidir. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engelleyen Hurma sperm oluşumunu destekler. İdrar söktürücüdür. Taze hurmanın içinde bulunan pitosin maddesi, adet sancılarına çok iyi gelir. Bağırsakların çalışmasını düzenler; böylece kabızlığın (konstipasyon) birebir ilacıdır. Aynı zamanda yüksek lif sayesinde kötü kolesterol olan LDL’nin düşmesine neden olur. Ayrıca bağırsak kanserine yol açabilecek biyokimyasal maddelerin azalmasını sağlar. İçinde bulunan flavonoid, polifenol anti oksidamı olarak bilinen tanin maddesini içerir. Günde 15 adet orta boy hurma, bir insanın günlük demir ihtiyacını karşılar.

BAL: Doğal şeker olan bal vücuttaki toksinleri temizler. Güçlü bir anti mikrobik özelliği olan bal, vücudun mekanizmasını güçlendirir. Hücreleri yenileyen bal ayrıca cilt sağlığına da iyi gelir. Sindirimi çok kolay olduğu için bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Hızlı bir enerji kaynağıdır. Bal ılık su ile karıştırılıp içildiğinde 7 dakikada kana karışır. Bu da beynin çalışmasını hızlandırır. Kan yapımına destek olur. Anti mikrobik bir ajandır. Belirli bakterilerin, maya ve küfün büyümesine engel olur. Vücut direncini ve savunma mekanizmasını artırır. Antioksidandır. Yaraların üzerine sürüldüğünde deriyi oluşturan epitelyum dokusunun gelişimini hızlandırır. Böcek sokmaları, deri kesiklerinde, ekzamada ve yanıklarda etkilidir. Yeni kılcal damarların oluşumunu artırır. Bal biraz tarçın ve su ile karıştırılıp ağrı olan yere sürülünce ağrının azaldığı görülür. Ayrıca bu karışım biraz zeytinyağı ile karıştırılıp uygulanırsa saç dökülmelerini de (15 dakika saçlı deride bırakılıp yıkanırsa) engeller. 1 kaşık bal ile yarım çay kaşığı toz tarçın karıştırılarak günde 3 defa yenilirse öksürük ve balgam atımını artırarak gribal enfeksiyonları bertaraf eder. Ayrıca 2 kaşık bal, 4 kaşık limon suyu ve az bir tuz karıştırılıp gargara yapılırsa boğaz enfeksiyonunu azaltır. Ayrıca 2 kaşık bal, 4 kaşık limon suyu ve az bir tuz karıştırılıp gargara yapılırsa boğaz enfeksiyonunu azaltır.

SİRKE: Sindirimi ve metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede zayıflamada oldukça yardımcı bir yer alır. Ağızda gargara yapılırsa mikropları öldürerek enfeksiyonların gelişmesini önler. Günde 2 defa 2 ay boyunca baştaki saçlı deriye sürüldüğünde, saç dökülmelerinde çok etkilidir. Uykusuzluk için 1 çay kaşığı elma sirkesi ile 2 çay kaşığı bal 1 bardak ılık suda eritilip içilirse (akşam yemeğinden 1.5 saat sonra) uyumaya yardımcı olur. Zayıflama için günde 3 defa yemeklerden sonra (aç karnına asla) 1 tatlı kaşığı içilmesi önerilir. Ensülin salgısını ve kan şekerini düzenler.

ZEYTİNYAĞI: Kadın hastalıklarının riskini azaltmada etkili olan zeytin yağı, içerdiği E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Bunun yanı sıra kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırlayan durumların önüne geçer. Zeytinyağı, kalp damarlarını korur ve besler. Meme kanserinin oluşumunu engeller. Kötü kolesterolü düşürür ve damarların daralmasını önler. Antioksidandır. Damar sertleşmesini engelleyen polifenol içerir; özellikle ilk sızma zeytinyağında vardır. Mide kanserine yakalanma oranını düşürür. Anne sütünü artırır  

İNCİR: Vücudun ihtiyacı olan lif ve enerjiyi fazlasıyla karşılayan incir, güneşte kaldıkça ve kızardıkça faydası artar. Kalsiyum bakımından doğada sütten daha fazla zengin olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden uzmanlar hamile kadınların sıklıkla tüketmesi gerektiğini öneriyor. 40 gramlılığı bir vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerali fazlası ile karşılar. Sindirim problemlerinden biri olan kabızlık hemen hemen herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Ancak tüketilen bir incir bile metabolizmanın yeniden düzenli işlemesini sağlar. 

ETİKETLER : incir hurma zeytinyağı zeytin sağlık kuran-ı kerim vitamin kalp damar besin yiyecek
Okumak İsterseniz -Diğer SAĞLIK haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi