Sincan Belediyesi'nden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Sincan Belediyesi, okulların açılması ile birlikte okul kantinlerini denetlemeye başladı.
Bu haber 2015-02-23 16:38:55 eklenmiş ve 647 kez görüntülenmiştir.

Sincan Belediyesi, okulların açılması ile birlikte okul kantinlerini denetlemeye başladı. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Sincan Belediyesi, okul kantinlerini denetleyerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. Kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapan kantincilere idari yaptırım uygulayan Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı önlem alıyor. Kantin yöneticileri sağlıklı besinler hakkında bilgilendiren ekipler, amaçlarının öğrenci sağlığını korumak olduğunu belirtti.
 

ÖNCELİK SAĞLIK


Zabıta ekipleri, belediye sınırlarında kantin ve kafeteryaya sahip okullarda yapılan denetimde, genel temizlik, sağlık karnesi, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda denetim yaptıklarını, olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını kaydetti. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sık sık bu tür denetimler yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmesidir.” dedi.


“GAZLI İÇECEK YERİNE SÜT, AYRAN İÇİN”


Zabıta ekipleri tarafından sık sık denetlenen kantinlerde gazlı içecek, kızartma, cips gibi besin değeri düşük obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyaran, tekrarı halinde ise idari yaptırım uygulayan zabıta ekipleri, velilerden de büyük destek gördüklerini söylüyor. Velilerin de destek verdiği denetimlerin ilçede rahatça hayata geçmesi bekleniyor.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için Belediye olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getirdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek bozuk beslenme alışkanlıklarına bağlı hastalıklardan korunabilmesi ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanabilmeleri için mücadele ediyoruz.” dedi.

Tuna, çocuklara gazlı içecek ve fast food ürünleri yerine süt, ayran, portakal suyu ve meyve tüketmelerini tavsiye etti.

 
ETİKETLER : Sincan Belediyesi'nden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi