Otel ve Acenteler Ankara'nın Kongre Turizmi İçin Bir Araya Geldi

Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), çözüm ortağı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Yöre Temsil Kurulu işbirliğiyle kongre otelleri ve kongre acentelerini bir araya getirdi.
Bu haber 2018-10-04 12:16:34 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), çözüm ortağı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Yöre Temsil Kurulu işbirliğiyle kongre otelleri ve kongre acentelerini bir araya getirdi. Sorunların gündeme geldiği ve çözüm önerilerinin üretildiği toplantının, kongre turizmine katkı sağlanması amaçlandı. ATİD Başkanı Birol Akman, Ankaralı turizmciler olarak herkesin isteğinin Ankara’nın turizmine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Ankara’nın kongre turizmini geliştirmek hepimizin hedefi” dedi. 

Sheraton Otel’de gerçekleşen ve katılımın yüksek olduğu toplantıya, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, ATİD Başkanı Birol Akman, TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, TÜRSAB Orta Anadolu Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yunus Murt ve dernek üyeleri katıldı. Böyle bi toplantının ilk defa gerçekleştirildiğini söyleyen ATİD Başkanı Birol Akman,  kongre acenteleriyle kongre otelcilerini bir araya getirmek ve sorunlara çözüm bulmak ve bu kapsamda kongre turizmini gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlattı. 

Acenteler ve otelciler arasındaki iletişimi güçlendirmek istediklerini belirten Akman,  bu toplantıların devamını da gerçekleştireceklerini söyledi. Ankaralı turizmciler olarak herkesin amacının Başkent turizmine katkı sağlamak olduğunu belirten Akman, “Ankara’nın kongre turizmini geliştirmek en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu amaçla yapılan toplantı, bizim için önem arz ediyor” dedi. ATİD olarak, acenteler ile oteller arasındaki sorunları çözümü kavuşturma noktasında kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Akman, acentelerin istek, şikayet veya dilekleri konusunda ATİD’in kapısını her zaman çalabileceklerini söyledi.  

Toplantıya katılan Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise, bu toplantının kendisi için önemli olduğunu dile getirerek, turizmcilerinin eksiklerini gidermek ve sorunlarını çözmek için burada olduklarını söyledi. Sektörü çok iyi bildiğini kaydeden Özer, “Hepimiz aynı gemideyiz. Bir tek Ankara var. Herkes Ankara’yı tanıtmak ve turizmine katkı sağlamak istiyor. Bu bağlamda aslında hepimiz biriz” diye konuştu. TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak ise kongre acenteleri ve otelcileri olarak en büyük sorunlarının iletişimsizlik olduğunu belirterek, bu toplantıyı istiare yapmak üzere düzenlediklerini ve böyle toplantılarla sorunları minimize etmeyi amaçladıklarını söyledi. Sektörün farklı alanlarında paydaşlar olarak hizmet verdiklerini belirten TÜRSAB Orta Anadolu Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yunus Murt, şimdiye kadar sorunların detaylı konuşulduğunu göremediklerini, bundan dolayı bu toplantının önem arz ettiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından, acente ve otel temsilcileri sorunlarını anlatarak, ortak çözüm için beyin fırtınası gerçekleştirdi. 

ETİKETLER : Otel ve Acenteler Ankara'nın Kongre Turizmi İçin Bir Araya Geldi
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi