Kerbela Şehitleri Yenimahalle'de Anıldı

Yenimahalle Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Kerbela şehitlerini anma programı düzenledi. Gecede; Grup Saye Müzik ve Dans Topluluğu muhteşem sahne performansıyla Yenimahallelilere görsel şölen yaşattı.
Bu haber 2018-10-04 12:14:52 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.

Yenimahalle Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Kerbela şehitlerini anma programı düzenledi. Gecede; Grup Saye Müzik ve Dans Topluluğu muhteşem sahne performansıyla Yenimahallelilere görsel şölen yaşattı.

İlahiler ve deyişlerin söylendiği, Sema ile semahın aynı sahnede buluştuğu geceye; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör ve Yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Semah gösterisi ile start alan etkinlik, Kerbela olayının canlandırılmasıyla devam etti. Semah ve semanın aynı sahneyi paylaştığıgörsel şölende Kerbela şehitlerinin canlandırılarak sahneye aktarılması ve deyişler, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

 

"MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR DERSTİR"

Kerbela’nın sadece tarihsel bir olay olmadığını anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Kerbela, biz inananlar için ibret vesilesidir. Müslümanlar için başlı başına bir derstir. Dünyanın her yerinde bugün de kerbelalalar yaşanmakta, zalimler mazlumlara zulmetmektedir. Bugün de her yer kerbela, yezid bir değil bin tanedir.Bugün bize düşen Kerbelâ’yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ’yı anlamak, Kerbelâ’dan ayrılık-gayrılık değil; birlik-beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ’dan kin, nefret ve öfke değil; sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbelâ’yı anlamak, Hz. Hüseyin gibi davranmaktır; Hüseyince yaşamaktır. Onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir. Kerbelâ’yı anlamak, yeni Kerbelâlar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır” dedi.

 

"ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Bugün halaislam ülkelerinde kerbelalalar yaşandığının altını çizen Yaşar “Aynı dine mensup kardeşler birbirine zulmetmekte, İslam adına katletmektedir. Müslümanlar birbirlerini “Allahu Ekber” diyerek öldürmektedir. Bu ateş çemberi içinde olan bizler ise bugün her zamankinden daha çok ehlibeyti sevdiğimiz gibi birbirimizi sevmeye, İmam Hüseyin gibi Yezitlere karşı birlikte, beraber, omuz omuza olmaya, cesur olmaya mecburuz. Biz Türk Ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana, Dadaloğlu, Pir Sultan ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz. Ayrışarak değil birleşerek güçlü olabiliriz.  Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Gecenin sonunda Grup Saye ekibine Yenimahalleliler adına çiçekle teşekkür edilirken,salonu dolduran vatandaşlara da aşure ikram edildi.

ETİKETLER : Kerbela Şehitleri Yenimahalle'de Anıldı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi