Keçiören'de Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Öğrencilerin okullarda gıda ihtiyaçlarını karşılayabildiği yerler olan kantinlerin sağlık ve hijyen şartlarına uygun olarak hizmet vermelerini sağlamayı amaçlayan Keçiören Zabıtası, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için harekete geçti.
Bu haber 2018-10-04 12:11:50 eklenmiş ve 512 kez görüntülenmiştir.

Öğrencilerin okullarda gıda ihtiyaçlarını karşılayabildiği yerler olan kantinlerin sağlık ve hijyen şartlarına uygun olarak hizmet vermelerini sağlamayı amaçlayan Keçiören Zabıtası, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için harekete geçti.

2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılının başlamasının ardından Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okul kantinleri denetimlerine hız verdi.

Zabıta ekipleri, belediye sınırları içerisinde kantin ve kafeterya bulunan tüm okullarda yapılan denetimlerde, genel temizlik, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri ve gıda maddelerinin muhafazası gibi konularda denetimlerini sürdürüyor.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Keçiören Belediyesi, okul kantinlerini denetleyerek dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlıyor.

Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi ürünlerin satışını yapan kantin işletmecilerini önce uyaran daha sonra uyarıları göz ardı ederek kurallara uymayanlara idari yaptırım uygulayarak Belediye Encümeni'ne sunan Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri, amaçlarının öğrenci sağlığını korumak olduğunu belirterek kantin işletmecilerini de sağlıklı besinler satmaları hususunda bilgilendiriyor. Ayrıca, öğrenci sağlığını tehdit eden, okul önlerindeki denetimsiz gıda satışı yapan seyyar satıcılara da göz açtırmayarak çevre, görüntü ve gürültü kirliliğine de izin vermiyor.
 

 

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI HEPİMİZE EMANET

Türkiye’nin nüfus itibariyle en büyük ilçelerinden olan Keçiören’in yaklaşık 170 bin dolayındaki öğrenci sayısıyla da birçok ilin nüfusundan büyük olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, denetimlerdeki amaçlarının ceza kesmek değil öğrencilerin sağlığını korumak olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı gıdalarla beslenmeleri gerekiyor.

Öğrencilerimizin pek çoğunun okullarda bulunan kantinlerde satılan gıda ürünleriyle beslendiklerini göz önüne alırsak öğrencilerimizin sağlığı bu işletmelere ve işletmecilere emanettir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri açısından kantinlerin hem temizlik yönünden hem de buralarda satılan gıda maddeleri açısından son derece düzenli olmaları lazım… Ekiplerimiz denetimlerde öncelikli olarak işletmelere uymaları gereken konularda uyarılarda bulunarak onların bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyor.” dedi.

Çocukların sağlığını korumak için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Başkan Ak, denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca devam ettirileceğini sözlerine ekledi.​

ETİKETLER : Keçiören'de Okul Kantinlerine Sıkı Denetim
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi