İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında…

Ankara İtfaiyesi, “İtfaiye Haftası”nı Başkent’te düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyor. Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan hafta boyunca düzenlenen etkinlik adreslerinden biri de 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki Güvenpark ve Kurtuluş İtfa
Bu haber 2018-10-04 12:11:02 eklenmiş ve 604 kez görüntülenmiştir.

Ankara İtfaiyesi, nostaljik itfaiye araçlarının da yer aldığı Güvenpark’ta kurulan stantta Başkentlilere, acil durumlarda yapılması gerekenler ve yangın öncesi tedbirlere yönelik bilgiler veriyor.

 

ÜÇ ASIRLIK TEŞKİLAT

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, “İtfaiye Haftası” kapsamında ayrıca Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde itfaiyecilik ile ilgili görsellerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor. Ankara İtfaiyesi, Başkent’te eğitim veren okullarla birlikte yangın ve kurtarma tatbikatları da düzenliyor.

İtfaiye Teşkilatı, 304. yaşını kutlarken, hafta boyunca sürecek etkinliklerle,  Ankara İtfaiyesi’ni ve tarihçesini Başkentlilere tanıtacaklarını belirten Ankara İtfaiyesi Akademi Amiri Zafer Yüce, “Vatandaşları bilgilendirirken almaları gereken önlemleri de anlatmaya çalışıyoruz. Evlerinde, iş yerlerinde alınması gereken yangın ve güvenlik önlemleri ilgili bilgiler veriyoruz” dedi.

 

BACA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI? SÜRÜCELER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Baca temizliği, doğal gaz ve elektrikli cihaz kullanımı gibi pek çok konuda da bilgilendirilen vatandaşlara broşür dağıtılırken, çocuklara da itfaiye temalı şapka, tişört ve boyama kitabı hediye ediliyor.

Başkentli sürücülere de bilgi verdiklerini söyleyen Ankara İtfaiyesi Eğitim Amiri Yasin Tahir Karaca, sürücülerden geçiş önceliği bulunan araçlara yol vermelerini isteyerek şu uyarılarda bulundu:

“Biz bununla ilgili, ‘Yaşama yol ver’ diyoruz. İster ambulans, ister itfaiye… Geçiş önceliği olan araçlara lütfen yol verin. Saniyenin önemi var. Rica ediyoruz, elinizden geleni yaparsanız, bize destek olursanız çok seviniriz.”

Uzman personeli uzman personeli ve teknik donanımı ile Başkentlilerin güvencesi olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 46 itfaiye grubunda, 155 araç ve 782 personeli ile 7/24 hizmet veriyor.

 

ETİKETLER : İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında…
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi