Hüseyin Gülerce uyardı! FETÖ'cüleri ümitlendiren 4 neden

Hüseyin Gülerce FETÖ davalarında sanıkların son günlerdeki yükselen seslerine dikkat çekti ve FETÖ'cüleri ümitlendiren 4 nedeni bugünkü yazısında aktardı.
Bu haber 2018-10-04 11:31:25 eklenmiş ve 702 kez görüntülenmiştir.

FETÖ davalarında sanıkların “geri geliyoruz, devletten tazminatlar kazanacağız, yine biz söz sahibi olacağız” sözlerini sıkça duymaya başladık. Peki onları böylesine pervasızca konuştaran ne? Uzun bir bir dönem bu yapılanma içerisinde kritik görevlerde bulunan Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında tehlikeye dikkat çekti. "FETÖ’cüleri ümitlendiren ne?" başlıklı yazısında 4 neden sıraladı.

CHP'NİN TUTUMU: Birincisi, Cumhuriyet Halk Partisi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ihanetini “kontrollü darbe” algısına çevirmek için harekete geçen Pensilvanya’daki elebaşının siyasetteki hoparlörü oldu. 

CHP eski milletvekili, Dursun Çiçek, geçenlerde FETÖ’cüleri çok ümitlendirdi. Bir TV kanalında; “Hâkim ve savcılarla, başsavcılarla görüşüyoruz. Siyasetçiler bunları iktidardan indirsin, bakın biz onları nasıl yargılıyoruz, göreceksiniz” diye konuştu. 

Pensilvanya için Kılıçdaroğlu projesi devam ediyor. Ve 31 Mart’taki yerel seçimler FETÖ için hayat memat meselesi.  İstanbul ve Ankara’nın AK Parti’den alınması rüyaları görüyorlar. 

ABD VE AVRUPA'NI SAHİPLENMESİ: FETÖ’cüleri ümitlendiren ikinci neden, başta ABD ve Almanya olmak üzere Batı’nın bu örgüte sahiplenmesidir. Avrupa’da FETÖ’cüler el üstünde tutuluyor. Firari savcılara devlet koruması sağlanıyor. ABD’nin Gülen’in iadesi konusunda kılını kıpırdatmadığı görülüyor. FETÖ’cülerin PKK ile birlikte asıl ümidi, Washington’un Suriye üzerinden Türkiye’ye oyun oynamasıdır. 

DOLAR KURU ÜZERİNDEN SALDIRI: Dolar/kur üzerinden yürütülen ekonomik saldırı, onları daha bir heyecanlandırıyor. Bu saldırıya Suriye üzerinden yürütülecek operasyon kadar ümit bağlıyorlar.  Şer cephesi şöyle bir tablo bekliyor: Türkiye Suriye’de köşeye sıkıştırılırken, ekonomik kriz, bir kaosu tetikleyecek. Yerel seçimlerde de AK Parti tökezletilirse FETÖ geri gelecek… 

TAPAR HALE GELDİLER: Bir de iç sebep var. FETÖ’cüler, Fetullah Gülen’e “kâinat imamı”, “beklenen salih zat” diye tapar hale geldiler.  Gülen “geliyoruz, eskisinden daha iyi olacak” diye haber gönderdikçe bunlar kendilerinden geçiyorlar… 

Hüseyin Gülerce'nin yazısının tamamı

ETİKETLER : Hüseyin Gülerce uyardı FETÖ'cüleri ümitlendiren 4 neden
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi