ABD ürünleri nelerdir Amerika arabaları, temizlik, gıda, cep telefonları

ABD elektronik ürünleri arasında iphone'dan IBM'e, Microsoft'tan Intel'e kadar bir çok marka var. Amerikan malı giyim, yiyecek, temizlik malzemesi ve otomobil markalarını da tam liste halinde hazırladık.
Bu haber 2018-08-14 20:28:14 eklenmiş ve 1181 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye karşı ekonomik savaş ilan eden ABD'ye misilleme için boykot çağrısı yaptı. Erdoğan,  'ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz" dedi.

Bu açıklama ile birlikte Amerikalı menşeli elektronik mallara boykot twitterda TT listesine girdi. Peki neler Amerika malı, otomobil, temizlik, gıda, içeçek markakaları neler. İşte liste:

ABD otomobil markaları : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

Amerika menşeli gıdadan otomobil ve giyim sektörüne kadar pek çok marka Türkiye'de geniş bir alıcı kitlesine sahip. Elektronik ürünler listesi dışında Türkiye'de satılan ABD malları şunlar:

ABD giyim markaları : Timmy Hilfiger, Nike, Polo Ralph, Lauren, Parizyen, Müjde, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lumberjack, Giorgio Armani, Lee

ABD markalı gıda markaları : Danone, Maggi, Nestle, Nescafé, Nesquik, Jacobs, Banana, McDonald’s, Burger King, Knorr, Calve, Komili, Becel, Sırma, Rama, Sana, First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Sırma, Hayat, Danone, Nestle, Cappy Meyve Su, Sensun, Erikli, Akmina

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace (Çamaşır Suyu), Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Blendax, Calgon, Cıf, Clear, Clit Bang, Clin, Colgate, Dettol, Domestos, Diadermine, Dove, Elidor , Fa, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Henkel, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Omo, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prıma
Persil, Perwoll, Prill, Prima, Protex, Rexona, Rinso, Schwarzkopf, Sensodyne, Signal , Syoss, Unilever, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Yumoş

ETİKETLER : ABD ürünleri nelerdir Amerika arabaları temizlik gıda cep telefonları
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi