Avrupa'da polisin yetkileri sınır tanımıyor

Türkiye iç güvenlik paketiyle polisin yetkilerini artırmayı tartışırken, birçok Avrupa ülkesinde polisin geniş yetkileri dikkat çekiyor.
Bu haber 2015-02-16 13:04:56 eklenmiş ve 781 kez görüntülenmiştir.

Ülkelere göre güvenlik kanunları şöyle:

MOLOTOF YASAKLI SİLAH

İNGİLTERE: Şüpheli görülen kişi arama izni olmaksızın gözaltına alınabiliyor. Polis, bir kişiyi evinde ya da aracında gözaltına aldıysa bu yerlerde izinsiz olarak delil toplamak için arama yapabiliyor. Zanlılar, ağır suçlarda ise 96 saat gözaltında tutulabiliyor. Göstericilere tazyikli su kullanılmazken, molotof yasaklı silah sayılıyor.

POLİS GAZ VE TAZYİKLİ SU KULLANIYOR

ALMANYA: Ülkede gösteri yapılabilmesi için 48-72 saat önce izin alınması gerekiyor. Kamu güvenliğinin tehlikede olması halinde ise gösteriler yasaklanabiliyor. Polis gerekirse orantılı olarak gaz ve tazyikli su kullanabiliyor. Federal Suç Dairesi, terörle mücadelede “önleyici” soruşturmalar yapabiliyor.

MAKUL ŞÜPHEYE 48 SAAT GÖZALTI

FRANSA: İç güvenliğin tehlike altında olduğu durumlarda Fransa'da “Vigipirate planı” devreye sokuluyor. Plan, belli yerlerde askeri denetim ve polis kontrollerinin artırılması gibi tedbirleri öngörüyor. Ülkede makul şüpheliler 48 saat gözaltında tutulabiliyor. 

MAHKEME İZNİ OLMADAN EV ARAMASI

İSPANYA: Mahkeme izni olmadan ülkede evlerde arama yapılamıyor. Ülkede polis bir kişiyi en fazla 72 saat gözaltında tutabiliyor. Gösteriler ise belediyeden izin alınarak yapılabiliyor. İtiraz edilmesi halinde ise mahkeme kararıyla yasaklanabiliyor.


HOLLANDA: Esrar satışının bile legal olduğu ülkede protestolar belirli yerlerde ve önceden izin alınarak düzenlenebiliyor. Tehlikeli durumlarda polis, biber gazı, cop ve gerekirse silah kullanma hakkına sahip. Ayrıca polis, görev saatleri dışında da silah taşıyabiliyor.

ETİKETLER : Avrupa'da polisin yetkileri sınır tanımıyor
Okumak İsterseniz -Diğer DÜNYA haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi