İyi Partili vekil kararını verdi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı partilerine davet etti. Arkaz, Bahçeli'nin bu davetine "Sayın Bahçeli, liderim, emri olur" sözleriyle yanıt verdi.
Bu haber 2018-08-13 22:40:07 eklenmiş ve 630 kez görüntülenmiştir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de milletvekili yemini ettikten sonra elini öptüğü için İYİ Parti içinde eleştirilen, son olarak İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu'ndan (GİK) çıkartılan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı MHP'ye davet etti. Arkaz, "Sayın Bahçeli'nin emri olur, bizim için de şeref olur. İYİ Parti'ye ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir" dedi.

"Saldırıya maruz kaldı, dışlandı"

 

Bahçeli, bazı gazetecilerin İYİ Parti'nin kongresinde daha önce Meclis'te elini öpen Arkaz'ın GİK dışında bırakılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bahçeli, "İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz el öpme hadisesinden sonra sistemli bir şekilkde saldırılara maruz kalmış ve dışlanmıştır. En son olarak da İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü kurultayında GİK listesinin dışında bırakılmıştır. Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz'ı partimize davet ediyoruz" dedi.

"GİK ve 'el öpmeyle' ilgisi yok"

Bahçeli, Arkaz'ı dün sabah telefonla arayarak MHP'ye davet etti. İYİ Parti'ten istifasına ilişkin süreçe dair yorum yapmayan Arkaz, Milliyet'e yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli sabah telefonla arayarak davetini dile getirdi. Emri olur, bizim için de şeref olur. GİK'de yer almamam üzerine verdiğim bir karar değil. GİK ile ilgisi yok. Ben, MHP'nin tüm kademelerinde görev yapmış biriyim. Gerek ülkü ocakları gerek teşkilat... Doğduğum yer ve var olacağım yer. İYİ Parti'ye ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Milletvekilliği yeminin ettikten sonra el öpme meselesi çok tartışıldı. Ama kararımın el öpmeyle ilgili alakası yok. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir. İlerleyen günlerde ayrıntılı açıklama yapacağım."

Arkaz, Meclis'te Bahçeli'nin elini öpmüş ve bu hareketi İYİ Parti içinde tartışmalara neden olmuştu. Arkaz, bu eleştirilere, "İnsanların, abi-kardeş ilişkileri olur. Bahçeli ile bir dostluğumuz var. O an spontane gelişmiş bir olay. Aile terbiyesi gereğince böyle davrandım" yanıtını vermişti.

ETİKETLER : İyi Partili vekil kararını verdi
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi