LGS sınavı kaldırıldı mı? 2019 yılında Liseye Geçiş Sınavı yapılacak mı?

Bu sene itibariyle ilk kez düzenlenen ve farklı tartışmalara yol açan LGS sınavı önümüzdeki dönem kaldırılacak mı? Özellikle Milli Eğitim Bakanının değişmesiyle birlikte gözler bu soruya çevrildi. 2019 Liseye Geçiş Sınavı olacak mı sorusuna ilişkin önemli gelişmeler...
Bu haber 2018-08-13 22:39:12 eklenmiş ve 582 kez görüntülenmiştir.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusuyla ilgili soruları yanıtlayan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tartışmalara noktayı koydu. Buna göre 2019 yılında LGS sınavı olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'nin gelecek yıl da yapılacağını daha sonra sistem değişikliğine gidileceğini söyledi. Önceki akşam eğitim editörleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un sorulara verdiği yanıtlardan ve açıklamalarından satır başları şöyle:

 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM LGS KALDIRILACAK MI?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini Ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamış olanlara yeni kural getirmemek. 

LGS – Liseye Geçiş Sınavı Nedir?

Şunu bilmelisiniz ki, yeni liseye kayıt sisteminin ana başlığı LGS değil LKS’dir. LKS’nin tanımını sitemizdeki diğer bir makalede yapmıştık fakat yine birkaç cümle ile tanımlayalım.

LKS, açılım olarak Liselere Kayıt Sistemi demektir. Bu ana başlığın altında ise 2 alt başlık bulunmaktadır. ADS ve LGS. Biz bu yazımızda LGS tarafını inceleyeceğiz ki nitekim, bu kısım ADS’den yani Adrese Dayalı Sistem‘den daha önemli. Çünkü ADS sınavsız, düz geçiş sağlarken, LGS sınav ile geçiş sağlamaktadır.

LGS’nin bir sınav olduğunu öğrendik. Peki neden ikiye ayrıldı? Okul notu iyi olan ve sınava girmeye gerek duymayan öğrenciler ADS ile, evlerinin yakınında 5 okulu tercih edip birine yerleşebilecekken, gözü yükseklerde olan ve ben sınava hazırlandım, fen lisesi gibi ADS’lerin giremeyeceği okullarda okumak istiyorum diyen öğrenciler girebileceklerdir.

Türkiye genelinde belirlenen ve sadece LGS ile alınacak 600 okuldan birine, LGS’den alacağınız puan ile yerleşebileceksiniz.

ETİKETLER : LGS sınavı kaldırıldı 2019 yılında Liseye Geçiş Sınavı yapılacak
Okumak İsterseniz -Diğer EĞİTİM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi