Tiryaki: ''Altındağ’a Değer Katmak İçin Çalışıyoruz''

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırımlarla, hayata geçirdiği sosyal projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Altındağ Belediyesi, açılış maratonuna devam ediyor.
Bu haber 2018-08-12 21:13:10 eklenmiş ve 528 kez görüntülenmiştir.

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırımlarla, hayata geçirdiği sosyal projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Altındağ Belediyesi, açılış maratonuna devam ediyor. Birbiri ardına yapımı tamamlanan dev projeler, mütevazı ancak coşku dolu törenlerle Altındağlı vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Açılacak olan tüm merkezlerin Altındağlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yapıldığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Biz Altındağ’ı evimiz, Altındağlıları ise ailemiz olarak görüyoruz.” dedi ve şöyle konuştu.

 “İyi düşünülmüş kararlar ve doğru atılmış adımlar bizim çalışma prensibimizi özetleyen sözcükler… Biz günü kurtaran değil, geleceğe dönük yatırımlar hayata geçiriyoruz. Bugün hayata geçirdiğimiz bazı yatırımlar için ‘Buna ne gerek vardı?’ diyenler, bizim bundan 10 yıl sonra, 20 yıl sonra çok daha iyi anlayacaklar.”

 

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ SAYISI 9’A ÇIKIYOR

Altındağ’a yaptığı sağlık yatırımları ile de adından söz ettiren Başkan Veysel Tiryaki, Altındağlı vatandaşların daha sağlıklı bir hayat yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyor. Ali Ersoy, Başpınar, Feridun Çelik ve Karapürçek Mahallesi’nde yapılan 4 Aile Sağlığı Merkezi’nin 2016 yılında açılışı yapılmıştı. Beşikkaya, Battalgazi ve Ulubey Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezleri ise 2017 yılında açıldı. 2018 yılında ise Çamlık ve Karapürçek mahallelerine yapılan Aile Sağlığı Merkezleri’nin açılışı yapılacak. Böylece Altındağ’da hizmete giren Aile Sağlığı Merkezi sayısı 9’a yükselecek.

MAHALLE CAMİLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Vatandaşların huzur içerisinde ibadet edebilmeleri için altında ticarethane olmayan, bahçe içinde mahalle camileri yapımına özen gösteren Altındağ Belediyesi, ilçeye kazandırdığı cami sayısını 14’e çıkardı. Gösterişten uzak ve küçük mahalle camileri yapan Altındağ Belediyesi, 2017 yılında bu camilere yenilerini ekledi. Feridun Çelik Mahallesi'ne yapılan İmam Maturidi, Çamlık Mahallesi'ne yapılan Hacı Bektaş-ı Veli ve Gülpınar Mahallesi'ne yapılan Hz. Hacer Camii ile Doğantepe Mahallesi’ne yapılan Şehitler Camii kapılarını ibadete açtı. Battalgazi ve Feridun Çelik mahallerine yapılan camilerin ise önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.

 

5 MAHALLEYE ACİL SERVİS İSTASYONU

Altındağ Belediyesi, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürüyor.  Alemdağ, Gülpınar, Karapürçek, Karacaören ve Siteler Kavaklı meydanına yapılan 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonları ile Altındağlılar acil durumlarda da çok daha hızlı sağlık hizmetlerine kavuşacak. Haftanın 7 günü 24 saat çalışacak olan 112 Acil Servis İstasyonları ile Altındağlıların sağlığı emin ellerde olacak.

İki ambulansın rahatlıkla sığacağı 250 metrekarelik alana yapılan Acil Sağlık Hizmet İstasyonlarında ilaç deposu, personel odası, koordinasyon odası, hasta yakınlarına ayrılan dinlenme odası, çalışma ve eğitim odası, tıbbi ve evsel atık bölümleri yer alıyor.

BUZ PATENİ SARAYI

Ali Ersoy Mahallesi’ne yapılan Buz Pateni Sarayı yakında açılacak. Altındağ'a 15 spor tesisi ve kapalı yüzme havuzları kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tiryaki “Şimdi de bir zamanlar Altındağ için hayal olan Buz Pateni Sarayı’nı Altındağ'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Ali Ersoy Mahallesi'ne yapılan ve içinde her şeyin düşünüldüğü tesis, 4 bin metre kare büyüklüğünde ve 900 metre kare genişliğinde bir buz pistine sahip... Tesiste 150 kişilik tribün ve kafeteryada yer alacak. Komplekste yer alan buz pisti ihtiyaç durumunda ikiye de bölünebilecek.

 

AT MANEJİ VE AHIRI

Beşikkaya Mahallesi’nde, Altınköy Açık Hava Müzesi bünyesinde, 350 dönüm arazi üzerine inşa edilen “At maneji ve ahırı” da yapımı tamamlanan yatırımlar arasında yer alıyor. At manejinin, Ankaralıların uğrak mekanı olması planlanıyor. Manej, Altınköy'ünkonseptine uygun biçimde ahşap olarak tasarlandı. 10 ahırın ve atın bulunacağı tesiste, çatı kaplama ve zemine kum serpme işlemleri tamamlandı. Manejin bulunduğu bölgeye, aynen Altınköy Açık Hava Müzesi'nde olduğu gibi çivi çakılmadan yapılan, geleneksel çantı evler yerleştirildi. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi.

At binmenin spor olmasının yanı sıra, tarihimiz açısından da önemli olduğunu belirten Başkan Tiryaki “At binmek Ata sporumuzdur. Atalarımız Orta Asya'dan at sırtında dünyaya yayıldılar. Atlarla tarihimiz kadar eski olan birlikteliğimizi, kültürümüzü sürdürmek istiyoruz. İnsanı fiziken ve ruhen tedavi eden bu spor ile bütün Ankaralıların tanışmasını diliyoruz.” dedi.

ŞAİR VE YAZARLAR EVİ

Ankara’nın sanat ve edebiyat dünyasına bambaşka bir soluk kazandıracak olan Şair ve Yazarlar Evi de, açılmak için gün sayıyor. Altındağ Belediyesi tarafından Hamamarkası’na yapılan Şair ve Yazarlar Evi, ilçenin sanat ve edebiyatla aydınlanan yüzüne bir örnek oluşturuyor.  Tarihi bir Ankara evinin dekore edildiği müze, Ankara’nın kültür ve sanat hayatına büyük katkı sağlayacak.

3 sergi odası ve 1 söyleşi odasının bulunduğu müzede, Türk Edebiyatı’na damga vuran 30 şair ve yazar dikkat çekiyor. Müzede adı geçen şairlerin ve yazarların eserlerine, biyografilerine, fotoğraflarına ve kişisel eşyalarına rastlamak mümkün... Cumhuriyet Dönemi’nden günümüze kadar yayımlanan edebi dergiler de müzede yer alan diğer önemli unsurlar arasında…

Ziyaretçiler, bu müzede Necip Fazıl Kısakürek’ten Nazım Hikmet’e, Mehmet Akif Ersoy’dan Attila İlhan’a, Cemal Süreya’dan Nuri Pakdil’e kadar çok sayıda yazar ve şair hakkında bilgi sahibi olabilecek. Müzedeki şair ve yazarların şahsi eşyaları da görülmeye değer… Ahmet Arif’in gözlüğü, Abdurrahim Karakoç’un daktilosu, Rasim Özdenören’in kalemi ve Hilmi Yavuz’un el yazıları daha şimdiden büyük merak uyandırıyor. Müzede düzenlenecek olan şiir akşamları ve söyleşiler ile edebiyatçıları tanıtacak olan belgeseller,  Ankaralılara bambaşka bir kapı aralayacak.

 

3 MAHALLEYE SPOR TESİSİ

Karacaören Mahallesi’ne yapılan spor tesisi yeni açıldı. Doğantepe ve Ulubey mahallelerine yapılan spor tesisleri de 2018 yılında açılışı yapılacak olan yatırımlar arasında yer alıyor. Bu zamana kadar ilçeye onlarca spor tesisi kazandıran Altındağ Belediyesi, yeni spor tesisleri ile ilçede yaşayan vatandaşlara daha sağlıklı bir hayatın kapısını aralıyor.

 

7 PARK DAHA AÇILACAK

İlçede inşaatı tamamlanan 7 park daha 2018 yılında hizmete açılacak. Doğantepe Mahallesi’ne yapılan Şehitler Parkı yakında açıldı. Ulubey, Karapürçek, Ziraat, Battalgazi, Aktaş ve Başpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan parklar, Altındağlı vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Doğu Mahallesi ve Karapürçek Mahallesi’nde 2 parkın yapımı ise devam ediyor.

YENİ KÜTÜPHANELER YAPILIYOR

“Her mahalleye 1 kütüphane” projesi kapsamında, Altındağ’da kütüphane yapım kampanyasına başlayan Altındağ Belediyesi, ilk kütüphaneyi 2017 yılında Beşikkaya mahallesinde hizmete açtı. Ali Ersoy ve Karapürçek mahallelerine yapılan kütüphanelerin de çok yakında açılması için çalışılıyor.

 

KAPALI PAZAR YERLERİ YAPILIYOR

Temmuz ayında Karapürçek Mahallesi’ndeki kapalı Pazar yerini törenle açan Altındağ Belediyesi, inşaatı hızla ilerleyen Ali Ersoy Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerini de yakında açacak. Konforu ve çevre düzenlemesi ile göz dolduran, 5 bin metrekare büyüklüğündeki Semt Pazarı otoparkı ve mescidi ile benzerlerinden ayrılıyor. 70 civarında tezgahın bulunacağı  Semt Pazarı’nda, konfeksiyon, ayakkabı, bakliyat ve kuruyemiş gibi ürünlerin yanı sıra, sebze ve meyve tezgahları da yer alacak.

ETİKETLER : Tiryaki ''Altındağ’a Değer Katmak İçin Çalışıyoruz''
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi