Kara: ''Saygının Öne Çıktığı Meslek Anlayışına İhtiyaç Var''

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, Ahilik kültürünü yaşatabilmenin önemine değinerek, “Modernleşen dünyada kendimizi geliştirelim, ama Ahilik kültürünü unutmayalım” dedi.
Bu haber 2018-08-12 21:12:30 eklenmiş ve 387 kez görüntülenmiştir.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, Ahilik kültürünü yaşatabilmenin önemine değinerek, “Modernleşen dünyada kendimizi geliştirelim, ama Ahilik kültürünü unutmayalım” dedi. Kara, sevgi ve saygının öne çıktığı bir meslek anlayışına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Berberlik mesleğinin ustalarını onurlandırmak ve Ahilik kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen İstişare Heyeti Toplantısı, TEDAŞ Misafirevinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Oda Başkanı Sezayi Kara ve İstişare Heyeti üyeleri katıldı. 

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, toplantıda yaptığı konuşmada; mesleğin ustalarından oluşan İstişare Heyeti’ne seslenerek; "Ahilik kültürünü yaşatmak, mesleği hep bir adım öne taşımak için uğraşan değerli ustalarım! Ahilik kültürü çıraklıktan ustalığa yıllardır devam ediyor. Bizler de sizlerden öğrenmiş olduğumuz ustalığı bir sonraki nesillere bırakmak istiyoruz.” dedi.

Oda Başkanı Kara, Ahilik kültürünün sevgi ve saygıya dayandığından söz ederek, günümüzde bu kültürün yok olmaya başladığını söyledi.

Berberler Odası olarak Ahilik kültürünü yaşatabilmek adına İstişare Heyeti kurduklarını ifade eden Kara, "Bugünden itibaren İstişare Heyetimizi kurmuş bulunmaktayız. Ankara’mızda uzun yıllar hizmet eden meslektaşlarımızı bu İstişare Heyetine alacağız ve bu heyeti her çalışmamızda, her sanatsal eğitimimizde ön planda tutacağız." şeklinde konuştu.

Kara, konuşmasının devamında; Berberler Odası olarak, İstişare Kurulu ile yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.  

ETİKETLER : Kara ''Saygının Öne Çıktığı Meslek Anlayışına İhtiyaç Var''
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi