ATO Başkent'e Gıda Kent, Tekstil Kent ve Yapı Kent Kazandırmak İçin Harekete Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret eden ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’da Gıda Kent, Tekstil Kent ve Yapı Kent kurulması için çalışmalara başladıklarını belirterek Bakan Kurum’dan destek istedi. Bakan Kurum, ATO’nun projelerine destek vereceklerini söyled
Bu haber 2018-08-12 21:05:26 eklenmiş ve 352 kez görüntülenmiştir.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ATO’nun Ankara’da kurulması için hazırlık çalışmalarına başladığı Gıda Kent, Tekstil Kent ve Yapı Kent projeleri gündeme geldi.  

Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planına paralel olarak, kamuya ait arazilerin ekonomiye kazandırılması vizyonu dâhilinde Milli Emlak, İlbank ve TOKİ ile iş birliği halinde Gıda Kent, Tekstil Kent ve Yapı Kent projelerini hayata geçirmek istediklerini söyledi. İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ile bir araya gelerek üç proje hakkında görüştüklerini anlatan Baran, “Bu üç proje toplamda 23 sektör ve 65 bin 600 üyemizin ticaretine katkı yapacak projelerdir. Desteğinizin bekliyoruz” dedi. Yapı denetim firmalarının sayıca fazla olması ve nitelikli personel ihtiyacından da söz eden Baran, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ATO’nun çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

BAKAN KURUM’DAN ATO PROJELERİNE DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da konuşmasında, ATO’nun Gıda Kent, Tekstil Kent ve Yapı Kent projeleri için uygun arazi bulunması ve vadeli satışı konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. İlgili tüm sektörlerle iş birliği içinde çalışmalar yapacaklarını belirten Kurum, Türkiye’yi bulunduğu yerden daha iyi bir noktaya getirme gayreti içinde olacaklarını bildirdi. İnşaat ve sanayinin eş zamanlı büyümesi gerektiğini vurgulayan Kurum, “Üretim artsın, cari açık azalsın, önceliğimiz bu” diye konuştu. Kurum, ithalatın azaltılması için zanaatkârların sayısının artırılması ve teşvik edilmesi konusunda odalara da görevler düştüğünü söyledi.

ETİKETLER : ATO Başkent'e Gıda Kent Tekstil Kent ve Yapı Kent Kazandırmak İçin Harekete Geçti
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi