Mobil Cenaze Aracı ile Keçiören'de İşlemler Daha Hızlı

Keçiören Belediyesi, vatandaşların acılı zamanlarında cenaze işlemlerini hızlandıran ve sıkıntı çekmemelerini sağlayan 'mobil cenaze hizmet aracı'yla 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Bu haber 2018-08-12 21:04:40 eklenmiş ve 309 kez görüntülenmiştir.

Keçiören Belediyesi vatandaşların cenaze işlemlerini hızlandıran mobil cenaze hizmet aracıyla bu acılı zamanda sıkıntı çekmemeleri için 7 gün 24 saat hizmet veriyor. İlçe sınırları içerisinde ikamet edip evinde vefat eden vatandaşların ölüm raporları cenaze hekimleri tarafından evinde düzenlenirken, mobil cenaze hizmet aracıyla ölüm beyan formu ve yol izin belgeleri düzenlenerek İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Cenaze yakınlarının araç, çadır, defin malzemesi (Kefen) talepleri evinden ayrılmadan karşılanırken, din görevlisi de Kur’an-ı Kerim okuyarak başsağlığı dilekleri ile acılı ailenin yanında oluyor.

Cenaze hizmetleri biriminde yıllık ortalama 4 bin 750 adet cenaze işlemi gerçekleştirilirken, cenaze evlerine ikramlar gönderilerek vatandaş zor gününde yalnız bırakılmıyor.​

 

"PAYLAŞTIKÇA ACILAR AZALIR"

Vatandaşın iyi ve kötü gününü paylaşarak yanında olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, mobil cenaze hizmet aracı ile işlemlerin kolaylaştırıldığına dikkat çekti. Taziye ziyaretlerine zaman zaman bizzat katılan Ak, “Paylaştıkça acılar azalır. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü gününde onlara destek olmayı görev addediyoruz. Cenazenin nakli ve cenaze yakınları için servis hizmeti sunuyoruz, il içi ve il dışı dahil Haziran ayında 405 sefer araç tahsis ederek toplam 98 bin 623 km yol, Temmuz ayında da 459 sefer, 111 bin 434 km kat ettik” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Mobil Cenaze Aracı ile Keçiören'de İşlemler Daha Hızlı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi