Dikkat çeken analiz: Erdoğan'ın yazısı ABD piyasalarını sarsar

SİYASİ Analist Serdar Sement, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York Times'taki makalesinin Amerikan piyasalarında çok büyük bir sarsıntıya yol açabileceğini ve S&P endeksinin 6 ay içerisinde 1900 puana kadar gerileyebileceğini söyledi.
Bu haber 2018-08-12 04:30:56 eklenmiş ve 361 kez görüntülenmiştir.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik tehditleri ve yaptırım kararlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika'nın önemli gazetelerinden biri olan New York Times'ta bir makale kaleme almış, ABD'ye resti çekmişti. Siyasi Analist Serdar Sement Erdoğan'ın yazısının sürpriz gelişmelere yol açabileceği yorumunda bulundu.

"AMERİKALI YATIRIMCILARIN BÜTÜN HESAPLARINI ALTÜST EDEBİLİR" 

Batı ittifakı için Türkiye'yi kaybetmenin savunma harcamaları açısından maliyetinin iki ekonomiyi de derinden etkileme potansiyeli barındırdığını vurgulayan Sement, "Makalede belirtildiği gibi Türkiye'nin başka dostlar bulması demek Amerika'nın savunma harcamalarını en az iki katına, Avrupa'nın da beş katına çıkartması demektir. Bu durumun gerçekleşme ihtimali bile Amerikalı yatırımcıların bütün hesaplarını altüst edebilir" dedi.  

"AMERİKAN BORSALARI HIZLA DÜŞMEYE BAŞLAR" 
Amerika'nın elindeki kozları büyük oranda kullandığı halde arzu ettiği sonuçlara ulaşamadığını kaydeden Serdar Sement, "Erdoğan'ın NYT'deki makalesi hem zamanlama hem ifade tekniği hem de kullanılan mecra açısından özenle hazırlanmış. Amerika'nın gerçek bir dostu olan Türk halkının Trump yönetiminin akılsızca uygulamalarına karşı Amerikan halkını ve yatırımcıları uyarı niteliğinde. Eğer Amerikan yönetimi buna dostluğun gereğini yapmazsa ilk tepkiyi Amerikalı yatırımcı verir ve Amerikan borsaları önümüzdeki haftalardan başlayarak hızla düşmeye başlar" şeklinde konuştu. 

ETİKETLER : Dikkat çeken analiz Erdoğan'ın yazısı ABD piyasalarını sarsar
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi