Keçiören Belediyesi Milli İdare Nöbetini Sürdürüyor

Keçiören Belediyesi, "Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi" Paneli ile 15 Temmuz günü yazılan destanı bir kez daha gözler önüne serdi.
Bu haber 2016-08-24 09:35:55 eklenmiş ve 1311 kez görüntülenmiştir.

Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen "Millet Kazandı, Millet Anlatıyor" Programı ile darbe gecesi şehit olanların yakınları, gaziler ve gazeteciler 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatırken, düzenlenen "Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi" Paneli ile de o geceye yeniden ışık tutuldu.

Kalaba Kent Meydanında düzenlenen ve kahramanlık destanı yazan Keçiörenli şehitlerin yakınları ile gazilerin yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, aralarında Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, Salim Gönen, Kanal 7 Kameramanı Süleyman Damla'nın da olduğu  gazeteciler,  Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Program, şehitler için okunan Sela ve Kur'an Kerim Tilaveti ile başladı.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında şehit düşen Keçiörenli 27 şehidin adları tek tek okunurken, alanda bulunan vatandaşlar hep birlikte "burada" diye bağırarak temsili yoklamaya katıldılar.

 

TANIKLAR O GECE YAŞANANLARI ANLATTI

15 Temmuz darbe gecesi yaşananlar, Kızılay ve Külliye'deki milli irade nöbetleri ve Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Yürüyüşü ile ilgili görüntüler sinevizyonla ekrana yansıtılırken, alana kurulan 15 Temmuz Milli İrade Kürsüsünde Genelkurmay'daki ilk şehit Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın o geceyi  "15 Temmuz'dan önce sadece bir eştim,o gece  şehadet şerbetini içen eşim beni şehit eşi olarak taçlandırdı. Türkiye'nin ilk şehidi olan eşim o gece silahıyla hainlere karşı mücadele verirken önce bacağından vuruluyor ancak vatan için, bayrak için mücadeleye devam ederek şehit düşüyor" sözleriyle anlattı.

 

ORTAK MESAJ BİRLİK VE BERABERLİK OLDU

Şehit Volkan Pilavcı'nın eşi Ümmügülsüm Pilavcı "Uyuma Ankara uyursan bir daha uyanamazsın" diyerek sokağa çıkan eşimi Külliye'de şehit ettiler. Ailemden de 3 gazi var, vatan, millet, namus duygusuyla yaşadık, ne mutlu ki şehit ailesiyiz" ifadelerini kullandı.  Genelkurmay'ın önünde şehit olan Mustafa Avcu'nun babası Güneydoğu Gazisi Ayhan Avcu ise duygularını "Ülkem adına gururluyum, o gece yaşananları 100 yıl sonra bu millet daha iyi anlayacak. Oğlum cihat meydanını boş bırakmayan bir mücahitti" diye dile getirdikten sonra alandakilere "bir olun, parçalanmayın" diye seslendi.

 

Emniyetin önünde tanktan açılan ateşle yaralanan 69 yaşındaki Gazi Hüseyin Akça o gece Çanakkale ruhuyla mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Emniyet Müdürlüğü'nün önünde yaralanmasına rağmen taburcu olup Külliye'ye koşan 30 yaşındaki Gazi Mehmet Sozak "Vatan sevgisi imandadır, biz o gece sokağa Allah, bayrak, vatan için çıktık" sözleriyle mücadelesini anlattı.

46 yaşındaki Gazi Gülizar Demirci 15 Temmuz'da sokağa çıkanların büyük bölümünün gençler olduğunu belirterek, "O hainlerin başka vatanları olabilir ama bizim bir vatan, bir bayrak ve bir kitabımız var." diyerek duygu yüklü bir konuşma yaptı.

O gece görevli olan Kanal 7 Kameramanı Süleyman Damla ise tankların halkın üzerine ateş açtığını ve 10 kişinin gözlerinin önünde hayatını kaybettiğini söyledi. Gazeteci Salim Gönen "O gece sokağa çıkan herkes bu ülke için gazidir" diyerek başladığı konuşmasında "Biz Fatih'in nesillerini kıskanıyorduk, inanıyorum ki gelecek nesiller de bu zaferden ötürü bizi kıskanacak." dedi.

 

O GECE ÜZERİMİZE YAĞAN BOMBALARA RAĞMEN MECLİSİ AÇIK TUTTUK

Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Zilan ve Kanal A Program Yapımcısı Mehmet Toprak'ın moderatörlüğünde "Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi" Panelinde ilk sözü alan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, 15 Temmuz gecesine kadar 15 darbe gören Ankara'nın o gece darbeyi yenen başkent ünvanını kazandığının altını çizerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; "O gece Meclis İdare Amiri olarak Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ı aradım. Meclisi açık tutmalı ve Genel Kurulu çalıştırmalıyız dedim. O zaten ben Meclisteyim cevabını verdi, Genel Kurulu açtığımızda 22 AK Partili vekil vardı, canlı yayına 3G ile bağlanarak Meclisi açık tutacağımızı söyledik. CHP ve MHP Grup başkanvekilleri de geldiler, sayımız 50 oldu ve 3 partinin grup başkanvekilleri o gece bir konuşma yaptı."

 

ÜLKE, LİDERİNE SAHİP ÇIKTI

Üzerlerine bombalar yağdığını ifade eden Gündoğdu, bombalardan birinin Başbakan Binali Yıldırım'ın Grup Odasına, diğerinin Meclisin çatısına ve üçüncüsünün de bahçeye isabet ettiğini söyledi. Gündoğdu, "Bu millet Menderes, Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu'na yeterince sahip çıkamamanın üzüntüsünü yaşadı, bu nedenle dünya liderine sahip çıkarak tarihe bu millete darbe yapılamaz notunu düştü." dedi. Ahmet Gündoğdu ayrıca "Allah, bayrak, vatan adına ölenler şehittir, demokrasi ise yönetim şeklidir. Darbeciler zorla gelir ve gitmez, demokrasilerde halk seçer, halk indirir" sözleriyle kavramların yarıştırılmamasının da altını çizdi.

Gündoğdu PKK, DAİŞ ve FETÖ terörüne karşı bir olunarak üst aklın yönettiği terör örgütlerinin oyunlarının bozulacağını vurguladı.

 

EN FAZLA ŞEHİT VEREN İLÇE KEÇİÖREN

Darbe kalkışmasını o gece ilk olarak eşinin telefonuyla öğrendiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak 15 Temmuzu şöyle anlattı; " Belediyemizin teyakkuz halinde olması, ışıkların açık tutulması ve iş makinalarımızın hazırlanması talimatlarını verdim. Personelimizi SMS ile anında  Belediyeye çağırdık ve aynı şekilde sosyal medya hesaplarımızdan da duyurular yaptık.  Bu ihanet millete, vatana ve milletin iradesine yapılmış bir ihanettir dedik, tekbirler ve Türk bayraklarımız eşliğinde Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından darbe kalkışmasına karşı harekete geçtik. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün darbecilerin saldırısına uğradığı haberini aldık. Belediyeye ait 150'ye yakın araçla  Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne doğru yola çıktık. Biz gittiğimizde hainler Emniyetin içine girmişlerdi. Hemen organize olarak yolu kapattık ve çıkmalarını engelledik. Halkın kalabalığı içerde darbecilere karşı mücadele veren polisimize büyük moral oldu ve darbeciler kaçamadı. Emniyet Güçlerimiz durumu kontrol altına alıp,  olaya hakim olduktan sonra Beştepe Külliyesinde çatışma olduğu haberi üzerine  tüm vatandaşlarımız ve iş makinalarımızla Külliye'ye doğru hareket ettik. Sabah 08.00'e kadar Külliye'de nöbet tuttuk ve darbe kalkışmasının püskürtüldüğünden emin olduktan sonra oradan ayrılabildik. O gece yürüyerek 11 km mesafe yol kat ettik."

 

ŞEHİTLERİN ADLARI PARKLARDA VE ANITTA YAŞAYACAK

Ankara'nın o gece 160 şehit verdiğini, her noktada mücadele eden Keçiören'in ise  en fazla şehit veren ilçe olduğunu belirten Başkan Ak, her şehidin adının bir parka verileceğini ve Keçiören'in girişine şehitlerin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı bir anıtın yapılacağını duyurdu. Şehit olanların yaş ortalamasının 34 olduğunun altını özellikle çizen Ak, "Çanakkale'deki 15'liler gibi büyük bir kahramanlık sergilediler" ifadelerini kullandı.

Tehlikenin geçmediğini vurgulayan Ak, "Kuklacı tek, kuklalar farklı... Her kesimden, her düşünceden insanlar o gece canlarını ortaya koydular, biz de tetikte ve uyanık olup birlik ve beraberliğimizi bozmayalım." mesajını verdi.

 

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE BAYRAMI

Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven darbeyi önceden duyuran birçok köşe yazısı yazdığını belirterek başladığı konuşmasında, "Darbeden önce Cumhurbaşkanımız paralel yapı ile etkin mücadele edilmesi gerektiğini her fırsatta vurguladı ben de yazılarımda defalarca FETÖ darbesi geliyor diye yazdım. Sadece kamu kurumlarından değil siyasetten de bu yapının uzantılarının temizlenmesi lazım... 15 Temmuz'un adı bundan sonra Milli İrade Bayramı olmalı... " dedi.

Arseven "Bundan sonra kılık, kıyafet, mezhep, etnik köken kışkırtmalarına prim vermeyeceğiz."  sözleriyle de alandakilere birlik mesajı verdi.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer BELEDİYE haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi