Rusya'da tarihi Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi Konstantin Sarayı'nda başladı.
Bu haber 2016-08-09 15:25:03 eklenmiş ve 1061 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi Konstantin Sarayı'nda başladı.

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı odada ayakta karşıladı.

"Normalleşme, iki ülke halklarının yararına olacaktır"

Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin her iki ülke halklarının yararına olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Konstantin Sarayı'nda başlayan görüşmenin basına açık kısmında yaptığı açıklama yapan Putin, uçak krizinden önce iki ülke ilişkilerinin benzersiz bir seviyede olduğunu, bu olaydan sonra ilişkilerde düşüş yaşandığını ifade etti.

Putin, "Bugün Türkiye'nin iç siyasetinde yaşanan zor duruma rağmen buraya gelmeniz hepimizin ikili ilişkilerin normalleşmesini istediğinin bir göstergesidir. Bu da her iki ülke halklarının yararına olacaktır" dedi.

"Biz anayasaya aykırı olan her türlü girişimin karşısındayız"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan ilk liderlerden biri olduğunu hatırlatan Putin, "Burada bizim ilkesel tutumumuzu tekrar hatırlatmak istiyorum. Biz anayasaya aykırı olan her türlü girişimin karşısındayız. Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Putin, bugün hem baş başa hem de heyetler arası görüşmeler yapılacağını belirterek, bu görüşmelerde ekonomik ve ticari ilişkilerin yeniden kurulması ve terörle mücadele konularının da ele alınacağını bildirdi.

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme imkanı bulduğu için memnun olduğunu dile getirdi.

"Türkiye-Rusya ilişkileri çok farklı bir olumlu sürecin içerisine girmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da görüşme öncesi, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceğine ilişkin, "İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmasında, Putin'e böyle bir hassas dönemde verilen randevudan dolayı teşekkür etti.

"Aslında planlanan malum G20 Zirvesi’ydi. Tabii o nahoş olaydan sonra, bunun böyle süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle bundan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü Türkiye-Rusya ilişkileri çok farklı bir olumlu sürecin içerisine girmiştir. Önümüzde büyük hedefler belirlediğimiz bir süreçtir. İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminde, ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de tüm halkımızı mutlu etmiştir."

"Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var"

Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da yapılan dev mitingin, halkın demokrasiyi sahiplenişi ve darbelere karşı durmaları konusunda çok anlamlı olduğunu da kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare konsey toplantılarına başlayacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Ben tekrar çok teşekkür ediyorum."

 

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov da hazır bulundu.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi