Vatan Nöbeti Sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü' nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.
Bu haber 2016-08-04 10:03:40 eklenmiş ve 925 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

 

Ordu

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

 

Darbe girişimine kalkışanların hepsinin vatan haini olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Devletimiz, bu vatan hainlerini OHAL süreciyle birlikte yargılayacak. Bu hainler, nasıl inlerinden çıkartıldıysalar, alacakları gerekli cezalarla birlikte de zindanların diplerini görecekler. Almaları gereken cezalarla ilgili de içimizden geçeni söylemek gerekirse şahsen idamın getirilmesi taraftarıyım." dedi.

 

Kastamonu

 

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kuran tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

 

Meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olayların gösterildiği film izlendi.

 

Zonguldak

 

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izledi, gelişmeleri takip etti.

 

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

 

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Muharrem Coşkun birlik ve beraberlik için pazar günü İstanbul'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" davetini olumlu karşıladığını dile getirdi.

 

Osmaniye

 

Memur-Sen Osmaniye şubesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

 

Devlet Bahçeli Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı slogan atarak Cumhuriyet Maydanı'na doğru yürüdü. Kuran-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından vatandaşlar, slogan atarak FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasiye sahip çıkmanın 21. gününde Osmaniye'deki halkla bir araya geldiklerini söyledi.

 

Karabük

 

Karabük'te Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar birlikte akşam namazını kıldı.

 

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, burada yaptığı konuşmada, bu ayın önemli ve tarihe geçecek bir ay olduğunu söyledi.

 

Türk milletini küçümseyenlerin 15 Temmuz gecesi büyük bir yenilgiye uğradığını ifade eden Karataş, bu milletin ne kadar büyük ve aziz olduğunun bir kez ortaya çıktığını belirtti. 

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi