Köln'de düzenlenen iki miting Almanya'yı gerdi.

Almanya'nın Köln kentinde, “Darbeye Karşı Demokrasi Platformu”nun 31 Temmuz Pazar günü yapacağı “Demokrasi Mitingi” hem Alman siyasetçiler hem de Alman medyasında kaygılara neden oldu. Aynı gün Erdoğan karşıtı bir miting çağrısı yapıldı.
Bu haber 2016-07-31 15:30:45 eklenmiş ve 960 kez görüntülenmiştir.

'Hukuk devleti üzerlerine kararlılıkla gidecek'

Farklı düşünenlerin dışlanmasına, nefret ve şiddet uygulanmasına, hangi kesimden gelirse gelsin, hiçbir şekilde hoşgörü gösterilmeyeceğini kaydeden Hannelore Kraft, "Hukuk devleti bu tür girişimlerin üzerine gerekirse kararlılıkla gidecektir" uyarısında bulundu.

15 bin kişi bekleniyor

Köln polisi, DW Türkçe'ye Köln'deki darbe karşıtı miting için, aralarında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) de bulunduğu organizasyonlar adına özel bir şahsın izin başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Organizasyon komitesi, 'Darbeye karşı demokrasi' mitingine 15 bin dolayında kişinin katılımını bekliyor.

Aynı gün, Sol Parti, Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'nin gençlik örgütlerinin organize ettiği "Erdoğan çılgınlığını durdurun - Türkiye'de İnsan Hakları ve Demokrasi" adlı gösterinin yanı sıra aşırı sağcı Pro NRW'nin de "Almanya'da Erdoğan'a itaate hayır" sloganıyla bir karşı gösteri düzenlemesi bekleniyor.


'Köln Başkonsolosu'ndan rica ettim'

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Reker, "Türkiye'nin Köln Başkonsolosu ile konuyu görüştüğünü, mitingin barışçıl bir şekilde tamamlanması için elinden gelen tüm çabayı harcamasını rica ettiğini" söyledi.


'Erdoğan'ın kolları'

Alman yetkililer, Almanya'da yaşayan Erdoğan taraftarı ve karşıtı Türkler arasında gerginliğin tırmanmasından endişe ediyor. Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, "Erdoğan'ın kolları Türk toplumunun birçok kesimine uzanıyor. Ancak Berlin'e uzanamayacak" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye uzmanının uyarısı

DW Türkçe'ye daha önce konuşan Türkiye uzmanı Udo Steinbach ise Almanya'da yaşayan Türklerin, bu ülkede "kendilerini ifade etmek için gösteri yapma imkân ve hakları var. Ancak bu gösterilerin barışçıl olması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

ETİKETLER : köln almanya darbe karşıtı miting protesto köln erdoğan recep tayyip
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi