Son Dakika Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışına ve bu merkezde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına katıldı. Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, "40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yerle yeksan ettik" dedi.
Bu haber 2016-07-30 16:53:29 eklenmiş ve 908 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in hazır bulunduğu program, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine direnerek şehit olanların yakınları ile bu direnişte yaralanan gazilerin ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti. Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında 'demokrasi nöbeti' tutan çok sayıda vatandaş da programı dışarıda kurulan dev ekrandan izledi.

237 ŞEHİDİMİZİN HER BİRİNİN ADINI ANITLAŞTIRACAĞIZ

"15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız" dedi.

"BUNLARIN YAPTIĞINI ANCAK KAFİR YAPAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları ekledi: Bunların bu milletle alakası yok. Bunlar benim askerimin içine nasıl sızmış? Bunlar benim polisimin içine nasıl sızmış? Bunlar bizim devlet kurumlarımızın içine nasıl sızmış? Şimdi birileri bize akıl veriyor Batı'dan. Geçmiş olsun. Ama ardından bir şey daha söylüyor, 'Fakat bu attıklarınız sebebiyle, bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz' diyorlar.

Siz işinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralım olacak; kalkıp bir tane taziyede bulunacak ve ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklını kendine sakla.

"SİZ İŞİNİZE BAKIN"

Siz işinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralım olacak; kalkıp bir tane taziyede bulunacak ve ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklını kendine sakla. Bir terör eyleminde 5-10 kişi öldüğü zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz. Burada  Cumhuriyeti devleti gibi demokratik parlamenter sisteme sahip çıkmış yüzde 52 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanı, yüzde 50 ile hükümet bir iktidar var, bunlara karşı bir darbe yapılıyor; siz bu hükümetin bu devletin yanında yer alacağınıza kalkıp darbecilerin yanında yer alıyorsunuz.

NE AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN NE BATI'DAN TAZİYE İÇİN GELEN BİR KİŞİ YOK

Şu ana kadar ne Avrupa Birliği'nden ne Avrupa Konseyi'nden, ne Batı'dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok. Utanmadan sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar. Ondan sonra da ne diyorlar; 'Erdoğan çok sinirli, çok asabi…"

Türkiye'ye bir süredir farklı niyetlerle bakanların, toplum içindeki görüş farklılıklarını ve fay hatlarını derinleştirdiklerinde ülkeyi tedip edebileceklerini sandıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle konuştu:

"40 YILLIK SİNSİ HESABI 20 SAATE KALMADAN YERLE YEKSAN ETTİK"

Sandılar ki 'PKK'sından DAEŞ'ine kadar dünyanın en eli kanlı, en vahşi terör örgütlerini üzerine salarsak bu ülkeyi sindirebiliriz.' Sandılar ki 'FETÖ mensubu üniformalı teröristleri uçaklarıyla, tanklarıyla, toplarıyla sokağa çıkarttığımızda bu milleti teslim alabiliriz.' Hâlbuki Rabbim ne diyor: 'Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.' 15 Temmuz gecesi, millet olarak, Allah'ın izniyle, bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik. 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm  bir ve beraber olarak, 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yerle yeksan ettik."

ŞİMDİ HESAP TERSİNE DÖNDÜ! AMA İŞ BİTMEDİ

FETÖ'nün mazisinin 40 yıl olduğunu ve 40 yıldır 15 Temmuz gecesine ulaşmak için çalıştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şemdi hesap tersine döndü. Ama iş bitmedi. Yapacağımız daha çok şey var. Bunlar kanser virüsü gibi vücudu metastaz yaptı. Şimdi bu virüs kazınıyor, bu tamamen kazınarak temizlenmesi, vücudun bundan arınması lazım. Bazıları diyor ki, '10 bin kişi attınız, 20 bin kişi attınız'; 10 binlerce kim varsa temizleyeceğiz. 'Neden?' Ne demek neden? Çünkü bunlara eğer bu ülke kalacak olursa işte ne yapacakları ortada. Benim pırıl pırıl tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil, bunları temizlememiz lazım" değerlendirmelerinde bulundu.

Bundan sonra önümüze bakma zamanıdır. 15 Temmuz'u, devlet ve millet olarak bir milat haline dönüştüremezsek, yazıklar olsun bize.

"15 TEMMUZ'U DEVLET VE MİLLET OLARAK BİR MİLAT HALİNE DÖNÜŞTÜREMEZSEK, YAZIKLAR OLSUN BİZE"

Bugün Türkiye'nin yolunun, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açık, daha aydınlık ve daha berrak olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü özellikle son 3 yılda ardı ardına yaşadığımız pek çok olayın şifresi, 15 Temmuz'da, en vasat zihinlerin bile anlayabileceği şekilde çözülmüş, eskilerin deyimiyle, takke düşmüş kel görünmüştür. Geldiğimiz noktada, 'eskiden şunu dedik, bunu söyledik' demenin anlamı ve gereği yoktur. Bundan sonra önümüze bakma zamanıdır. 15 Temmuz'u, devlet ve millet olarak bir milat haline dönüştüremezsek, yazıklar olsun bize.

"BİR KEREYE MAHSUS OLMAK ÜZERE DAVALARIMI ÇEKİYORUM"

Bir milat olarak ben bu vesileyle şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkânı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için, siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bununla birlikte, FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C; yani ülkemizin ve milletimizin bekası için tehdit oluşturan tüm terör örgütlerinin başını ezmekte de en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz

"FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C HEPSİNİN BAŞINI EZECEĞİZ"

Darbecilerden, onların iç ve dış destekçilerinden hesap sorarken, elbette intikam değil adalet peşinde olacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla birlikte, FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C; yani ülkemizin ve milletimizin bekası için tehdit oluşturan tüm terör örgütlerinin başını ezmekte de en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Türkiye, bir hukuk devletidir. Dikkat ederseniz, darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük bir taviz vermedik. Attığımız her adım, aldığımız her karar, hayata geçirdiğimiz her uygulama Anayasaya, kanunlara uygundur" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : 40yıllıkhazırlık darbe asker fetö şehit işehitaileleri külliye pkk deaş dhkp-c erdoğancb
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi