Akar: Hainler TSK'ya Çok Büyük Zarar Verdi

Genelkurmay Başkanı Akar, asker ve polisin birlikte milletin güvenliği için çalışmayı sürdüreceğini söyledi; "Hâinler özellikle TSK'ya çok büyük zarar verdi" dedi. Akar, TSK'nın "kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamanın gayreti içinde olduğunu" söyledi.
Bu haber 2016-07-24 19:18:56 eklenmiş ve 684 kez görüntülenmiştir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar ve kuvvet komutanları, Ankara Emniyeti'ne gitti. Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Ankara Emniyeti'nde inceleme yapıp, şehit olan polislerin düştüğü yere karanfil bıraktı. Akar burada polislere kısa bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bundan önce İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'yı makamında ziyareti sırasında açıklama yapan Akar, "Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hâinler ülkemize, milletimize özellikle Silahlı Kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler" diyen Akar, "Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi'ne ziyaret

Orgeneral Akar daha sonra 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi'ne giderek inceleme yaptı ve şehit polislerin anısına karanfil bıraktı. Akar'a kuvvet komutanları ve İçişleri Bakanı Âlâ da eşlik etti.

Bakan Âlâ burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Daha yeni terörle mücadeleden ailelerinin yanına gelmiş özel harekât mensuplarımızı, burada bu kadar alçaklık olabilir mi diyebileceğimiz, asker elbisesi giymiş teröristler şehit etti. Bunlar o elbise içerisine girmiş, Peygamber ocağına dâhil olmuş ve milletin mukaddes gördüğü görevlere gelmiş teröristlerdir. 50 özel harekât mensubumuzu lazerli füze atarak, helikopterlerle şehit ettiler. Genelkurmay Başkanımızın burada bulunma nedeni kahraman polislerimize başsağlığı dilemektir. Biz daima birlikte çalışacağız. Memleketimizi bölemeyeceklerini anlayanlar, kurumları parçalamayı amaçladılar. Yine olmadı, kurumlardaki vatanseverler, polisimiz, milletimiz bu gidişata 'Dur' dedi."

"TSK kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamakta"

Genelkurmay Başkanı Akar ise, TSK'nın kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamakta olduğunu vurguladı. Akar, şöyle devam etti:

"Ülkemize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize bu rezilliği yaşatanlar TSK mensubu kabul edilemez. Bunlar asker elbisesi giymiş yılanlar, çiyanlar ve teröristlerdir. Biz daha önce de olduğu gibi, asker ve polisimizle birlikte siyasi direktifler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asker ve polis arasında fitne fesat kabul etmiyoruz. Biz inadına birbirimize sarılacağız, birlikte çalışacağız. Polisimizi, askerimizi çok seviyoruz. Bu arkadaşlarımız Doğu'da, Güneydoğu'da gözlerini kırpmadan kurşunun üzerine giden insanlardır. Hepinizi başta mağdur ve mahzun milletimiz olmak üzere selâmlıyorum."

Erdoğan ile görüşecek

Akar ve kuvvet komutanları, saat 16:00'da Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Akar burada, "Başka ülkeler bu hâinliği başka milletlere karşı yaptılar. Ama burada kendi milletlerine karşı yaptılar. Bunu kınıyoruz" dedi.

"Gazi Meclisimize bu şekilde saldırıda bulunulması, bunun asker elbisesi giymiş hâinler, teröristler tarafından yapılması, biz gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden yaralamıştır, derinden üzmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekten kara bir lekedir. Elbirliğiyle çalışmak suretiyle Allah'ın bizlere bu pisliği, lekeyi silme fırsatı ve imkânı vermesini diliyorum."

Orgeneral Akar saat 17:30'da da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

ETİKETLER : 15temmuz ohal darbe asker ordu fetö türkiye hulusiakar haber güncel sondakika
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi