Polatlı Pancarı Markalaşıyor


Bu haber 2016-07-14 02:43:10 eklenmiş ve 525 kez görüntülenmiştir.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, "Bu proje ile kırsal kalkınma çalışmalarına ve girişimciliğe katkı sağlayarak, köylülerimizin tarımsal, ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmalarına büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlçemize bağlı seçilmiş 5 köyümüzde, köyde eşlerine yardımcı olup çiftçilikle uğraşan kadınlarımız bu proje ile desteklenerek ürünlerini geliştirirken aynı zamanda aile ve ülke ekonomisine büyük bir yarar sağlayacaklardır” dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası arasında 2015 Yılı 2. Dönem Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında “Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme” isimli proje için destek sözleşmesi imzalandı. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ile Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Aşgın’ın sözleşmesini imzaladığı proje kapsamında; Polatlı ilçesine bağlı seçilmiş beş köyde tarıma dayalı bir üründen katma değer oluşturularak yeni bir ürünün geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje ile kırsalda yaşayan kadınların girişimciliklerinin desteklenmesi ve kooperatifçilik anlayışının geliştirilmesi yoluyla ekonomik ve toplumsal hayata uyum sağlamaları ile üretilen ürünün gelirinden pay almaları hedefleniyor.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Türkiye’de şekerpancarı üretimi olarak Polatlı’nın çok önemli bir yere salip olduğunu belirterek, “Bu proje ile kırsal kalkınma çalışmalarına ve girişimciliğe katkı sağlayarak, köylülerimizin tarımsal, ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmalarına büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlçemize bağlı seçilmiş 5 köyümüzde, köyde eşlerine yardımcı olup çiftçilikle uğraşan kadınlarımız bu proje ile desteklenerek ürünlerini geliştirirken aynı zamanda aile ve ülke ekonomisine büyük bir yarar sağlayacaklardır” diye konuştu.
“Ayrıca Pancar pekmezi gibi bir ürünü ilçemize has bir ürün olarak kazandırmış olacağız” diyen Sakarya, şunları söyledi:
“Ankara Kalkınma Ajansına projelerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Projelerimizin başarıları Kalkınma Ajansının ne kadar doğru karar verdiğinin ilçemizde kanıtı olmuştur.2013 yılından bu yana Kalkınma Ajansı’ndan toplam 6 projemiz kabul edildi. Projelerimizin toplam bütçesi yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’dir. Bu projelerimiz gerek eğitimler, gerekse sosyal sorumluluk çıktılarıyla örnek olmuş projelerdir. Özellikle Kadın Girişimcilere Yönelik İş Kurma Merkezi projemiz ülkemizde örnek olmuş ve birçok oda tarafından uygulanması için odamızdan destek talep edilmiştir. Bu gelişmeler ilçemizin tanıtımına olumlu yansımalar gerçekleştirmiştir. Proje bayram sonrasında ilk faaliyet olan farkındalık çalışmaları ile başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde köy muhtarları ile toplantılar yapılacak ve pancar Polatlı’nın marka bir ürünü olacaktır.”

ETİKETLER : ankara başkent polatlı polatlıticaretodası yönetimkurulu pancar marka
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi