Bakanlar Kurulu Sonrası Açıklama

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2016-07-11 14:16:46 eklenmiş ve 532 kez görüntülenmiştir.

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkünde başladı. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. 

Mısır ile ilişkiler
Bir soru üzerine, Mısırla ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda resmi ya da gayri resmi hiçbir adımın atılmadığını anlatan Kurtulmuş, "Mısırla ilişkilerimizi anormal hale getiren, Mısır'daki demokrasiyi çöpe atan darbe rejiminin de yaptıklarını gözden geçirmesi şarttır. Mısır hükümetinin yaptıklarının gözden geçirmesini, iyileştirme adımlarını atmasını temenni ederiz" dedi.

Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatiline ilişkin konunun toplantıda gündeme gelmediğine işaret etti.
Osman Gazi Köprüsü'nün geçişinde alınan ücrete getirilen tepkilere ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Detaylara göre hesaplanmış bir rakamdır. Ortaya böyle bir rakam ortaya çıktı. Bu tür tepkilerin olması da normal ama son derece başarılı bir proje" diye konuştu.

İsrail ile uzlaşılan mutabakat
İsrail'le uzlaşılan mutabakata ilişkin soruya Kurtulmuş, "Bu anlaşma imzalandıktan sonra her iki ülkenin kendi yasal süreçleri işliyor. İsrail tarafında güvenlik kabinesindeki onay yeterli. Biz de bu tür anlaşmaların TBMM tarafından onaylanması lazım. Bu süreç kendi takvimi içinde işliyor. Bu onaylandıktan sonra Türkiye açısından İsrail anlaşması resmiyet kazanacaktır. Ondan sonra büyükelçi atanması ve diğer normalleşme sürecindeki adımlar atılacaktır. Temmuz ayı içinde birikmiş olan bütün meseleler TBMM'ye sevkedilecektir" şeklinde konuştu.

Suriyeli mültecilere ilişkin soruya Kurtulmuş, "Konya'daki olay son derece vahim bir olaydır. Lokal provokasyonlar olabilir ama bu bizi zedelemez. İçişleri Bakanlığımız çalışmasını tamamlasın ondan sonra gerekli adımlar atılır" karşılığını verdi.

 

Kurtulmuş, yurtdışı varlıkları değerlendirilmesi konusundaki kriterin, paranın kara para veya teröre destek olmaması olduğunu anlattı.  

Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü yönündeki haberler
Kurtulmuş, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi olan "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü yönündeki haberleri" hatırlatması üzerine Kurtulmuş, "Bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edilince yapmak durumundayız. Bu yönde istihbarat ve haber kaynakları üzerinden gelen bilgiler vardır. Bunlar teyide muhtaçtır" dedi.

ETİKETLER : Bakanlar kurulu başbakan hükümet israil mısır bahoz erdal
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi