Hamilton, evinde kazandı

Formula 1’de sezonun 10. yarışı Britanya Grand Prix’isinde mücadeleye ilk cepten başlayan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Silverstone’da üst üste 3., toplamda da 4. yarış zaferine erişirken Nico Rosberg ise damalı bayrağın altından ikinci sırada geçti.
Bu haber 2016-07-10 17:41:49 eklenmiş ve 683 kez görüntülenmiştir.

Formula 1’de takvimin 10. yarışı olan Britanya Grand Prix’ini Lewis Hamilton kazanırken Mercedes AMG Petronas da duble yaptı. Silverstone Pisti’nde son iki yarışta podyumun en üst basamağına çıkma başarısı gösteren Britanyalı pilot, böylece ilki 2008’de olmak üzere evinde üst üste 3, toplamda 4. kez yarış kazandı. Nico Rosberg ise yarışı 2. sırada noktaladı.

Yoğun yağış ve kaygan pist nedeniyle güvenlik aracının ardında başlayan yarışa ilk cebin avantajıyla giren Hamilton, bu fırsatı yarış sonuna kadar korudu. Kimsenin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Britanyalı pilot, böylece bu sezonki 4. yarış zaferine ulaştı. Mücadeleye ikinci cepten başlayan Rosberg ise bir ara sırasını kaybetse de Silverstone’da podyumun ikinci basamağına çıktı. Rosberg bitime 5 tur kalan vites kutusu problemi yaşasa da bitiş çizgisine kadar konumunu korumayı başardı.

Sezonun 10. yarışı sonrasında Nico Rosberg 171 puanla liderliğini sürdürürken Lewis Hamilton, takım arkadaşıyla arasında farkı 4’e indirerek 167 puanla şampiyona ikinciliğini devam ettirdi. Mercedes AMG Petronas da 338 puanla markalar sıralamasındaki ilk sırasını korudu.

Formula 1’de sezonun 11. yarışı Macaristan Grand Prix’i 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek. Hungaroring Pisti’nde Lewis Hamilton 2007, 2009, 2012 ve 2013’te mutlu sona ulaşırken, Nico Rosberg ise Macaristan’da ilk zaferini arayacak. 

ETİKETLER : formula1 hamilton 10.yarış britanyagrandprix lewishamilton mercedesamg
Okumak İsterseniz -Diğer SPOR haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi