Çankaya'nın Çiçekleri Her Yeri Süslüyor

Çankaya Belediyesi’nin Çansera Kent Bahçesi’nde kendi işçileri ile üretimini yaptığı çiçekler, parkların yanı sıra okul, ibadethane, muhtarlık gibi kurumların bahçelerini de süslüyor.
Bu haber 2016-07-06 12:58:39 eklenmiş ve 671 kez görüntülenmiştir.

Bu yıl önceki senelerin yaklaşık üç katı üretim ile 600 bin çiçek yetiştiren Çankaya Belediyesi, parkların yanı sıra ilçedeki resmi kurumlara da destek veriyor.
Okul, muhtarlık, ibadethane, sivil toplum kuruluşu ve kurumların bahçelerine dikilen çiçekler, sıcak yaz günlerinde rengarenk görünümleriyle çevreye güzellik katıyor.
Kadife, Petunya, Aslanağzı, Vinka, Ateş, Horozibiği, Yıldız, Zinya ve Gazanya çiçekleri maviden mora, kırmızıdan sarıya tüm renkleri sergilerken, ibreli bitkiler, geniş yapraklı ağaç türleri ve çalı grupları da bahçelerdeki yerini alıyor.
Yaz başından itibaren yapılan dağıtımlar kapsamında muhtarlıklara 10 binin üzerinde çiçek ve bin adet çeşitli bitki, ibadethanelere 5 bin çiçek ve 2 bin çeşitli bitki dağıtımı yapıldı. Gelen talepler doğrultusunda diğer resmi kurum ile birçok sivil toplum kuruluşu da toplam 35 bin çiçeğin yanı sıra 3 bin çeşitli bitki ile desteklendi.
İlk ve orta dereceli okullara verilen 10 bin çiçek ile 2 bin kadar çeşitli bitki ise güzelliklerinin yanı sıra dikim ve sulama aşamasında ilgilenen öğrenciler için okullarını güzelleştirme heyecanı yaşattı.

ETİKETLER : çankayabelediyesi park bahçe çiçek 5bin çiçek 3binçeşit
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi