AK Partili Gedikli'den ekonomik kriz kitabı

AK Parti MKYK üyesi Bülent Gedikli'nin 'Krizlerin Panzehiri Paylaşım Odaklı Ekonomi' isimli kitabı piyasaya çıktı.
Bu haber 2015-02-20 11:31:44 eklenmiş ve 574 kez görüntülenmiştir.

AK Parti MKYK üyesi Bülent Gedikli'den ekonomi kitabı...

Gedikli’nin 1929’dan 2008’e kadar dünya ekonomisinin çok sayıda yaşadığı krizi ve yaşanan süreci anlattığı kitabı “Krizlerin Panzehiri Paylaşım Odaklı Ekonomi’’ raflardaki yerini aldı, kitap Birleşim Dağıtım Kitabevi'nden çıktı. 

Kitabın özetinde şunlar yazıldı: 

"1929’dan 2008’e kadar dünya ekonomisi çok sayıda ekonomik kriz yaşadı. Hastalığa teşhis hep benzer oldu dolayısı ile reçetesi de…Ta ki hastalık reçetede ki ilaçlara dirençli hale gelene kadar. 2008’e kadar ekonomik krizlerde şirketlerin batışı söz konusu olurken artık ülkeler batmaya, standart kriz reçeteleri sadece anlık çare olmaya başladı.

Zehri kökünden yok edecek bir panzehir bulunması gerektiğine dair bir inanç söz konusu olmadığı için belki de ;yüksek dozda antibiyotik gibi/bol likit pompalayarak iyileştirilmeye çalışıldı sistem.

Ancak gelinen noktada bireyler ve devletler şunu idrak etmeye başladılar…’Ekmeğini yalnız yiyen, yükünü yalnız taşır.

 

BÜLENT GEDİKLİ KİMDİR?

Dr. Bülent Gedikli, 1964 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1981 yılında Akçaabat Lisesi’nden, 1985 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur.
18.10.1985 tarihinde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’na Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak giren Gedikli, 1989 yılında aynı kuruma Maliye Müfettişi olarak atanmıştır. 1992-1994 döneminde staj ve yurtdışı öğrenim için gittiği ABD’nde Northeastern Üniversitesi Para Banka Bölümünde lisansüstü öğrenimini tamamlamasına müteakip yurda dönmüş ve 05.04.1996 tarihinde Maliye Baş Müfettişliği’ne atanmıştır. Haziran 1996-Mayıs 2000 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı’nda Bakan Özel Danışmanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Nisan 2000’de İstanbul Üniversitesi’nde ‘Kamu Harcama Yönetiminde Kalite Türkiye’de Performans Odaklı Bütçeye Geçiş’ konusundaki doktora tezini tamamlayarak ‘Doktor’ ünvanını alan Gedikli, aynı yıl memuriyetten ayrılarak özel sektöre geçmiş ve bir süre Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmıştır.

AK Parti Kurucular Kurulu, MKYK Üyesi olan Dr. Gedikli, 2002 yılı Genel Seçimleri’nde Ankara Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir ve halen 23. Dönem Ankara Milletvekilidir. Partinin kurulmasıyla birlikte Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 07.11.2008-11.10.2012 tarihleri arasında da Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Dr. Bülent Gedikli evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

ETİKETLER : AK Partili Gedikli'den ekonomik kriz kitabı
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi