Türkiye Gaziler Vakfı Geleneksel İftar Yemeği

Türkiye Gaziler Vakfı, geleneksel iftar yemeğinde Ankara’da yaşayan ve terör olaylarında gazi olan asker ve polislerimiz ile ailelerini ağırladı.
Bu haber 2016-07-01 17:28:53 eklenmiş ve 928 kez görüntülenmiştir.

Ankara Green Hotelde düzenlenen iftar yemeğine; Ak Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Yamalı, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sgk Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Makondaya Fon Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Fıyat Canoski Türkiye Gaziler Vakfı temsilcileri, şube başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve iş adamları ileşehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarıyla katıldı.

 Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, dualarla devam etti. Daha sonra ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Yenilen yemeklerin ardından Ankara Milletvekili Gündoğdu , Ankara Ak Parti İl Başkanı Bağlı ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Şehit aileleri ve  Gazilerimizle sohbet etti.

Yemekten sonra bir açıklama yapan Ankara Milletvekili Gündoğdu , "Ramazan ayındayız. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı. Bu ayda elbette ki biz de şehit ailelerimiz ve Gazilerimizle  beraber olmaktan, onlarla iftar yapmaktan mutluk duyduğunu dile getirdi. konuşmada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınayarak, Bu terör belasını hükümetimiz, devletimiz kararlı tutumu sayesinde kısa süre içinde sonlandıracak dedi.

Bu vatanı biz Şehitlerimize ve Gazilerimize borçluyuz. Bunu asla unutamayız, unutturmayız da. Şehitlerimizin, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki yeri bellidir" diye konuştu.

Ayrıca; İftar programına katılan, gazi ve gazi aileleri ile yakından ilgilenen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bey,  ' Tüm Müslüman Aleminin Kadir Gecesi'ni  kutlarım,  Türkiye olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.' dedi.

 

Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı (Gazi) Lokman Aylar, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınayarak '' Buradaki gazi kardeşlerim ile bir veya bir kaç uzvumuzu kaybetmiş olsak bile, gerektiğinde yeniden cepheye giderek şehit olma arzusu ile çarpışırız ama yine de bu toprakları düşmanlara bırakmayız'' diye konuştu

  Makedonya Fon Üniversitesi'nden Gazi Çocuklarına Müjde

Makedonya Fon Üniversitesi Kurucusu Fiyat Canoski, 50 Şehit ve Gazi çocuğunu tam burslu olarak üniversitesinde okutma sözü verdi.

Makedonya Fon Üniversitesi Kurucusu Fijat Canoski ve Başkan Yardımcısı Sefer Canoski katıldığı iftarda  Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı (Gazi) Lokman Aylar ile beraber müjdeyi veren Fiyat Canoski, Makendonya'da 4yıl süre ile 50 Gazi çocuğunu istedikleri bölümlerde, sınavsız ve tam burslu olarak okutmak istediklerini, bu projenin başlangıç olduğunu ve devam etmesi için her türlü gayreti göstereceklerini dile getirdi. Vakıf adına, Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı (Gazi) Lokman Aylar'ın Makedonyalı misafirlere hediyelerini takdim etmiştir.

 

Gece fotoğraf çekimi ve Vakıf tarafından bazı şehit ve gazi çocuklarına hediye takdimiyle son buldu.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi