Venüs Gökyüzünde Neden Çok Parlak Görünür?

Dünya’ya en yakın gezegen olan Venüs’ün büyüklüğü ve şekli Dünya’ya çok benzer olduğu için Dünya’nın ikiz kardeşi olarak isimlendirilir.
Bu haber 2016-06-28 09:10:23 eklenmiş ve 1409 kez görüntülenmiştir.

Venüs gökyüzündeki en parlak gökcisimlerinden biridir. Dünya’ya en yakın gezegen olan Venüs’ün büyüklüğü ve şekli Dünya’ya çok benzer olduğu için Dünya’nın ikiz kardeşi olarak isimlendirilir.


Venüs’ün dışında Merkür, Mars, Jüpiter ve Satürn de gökyüzünde çıplak gözle görülebilir. Bir gezegenin parlaklığı güneş ışığının ne kadarını yansıttığı ile ilişkilidir. Atmosferi büyük oranda karbondioksitten (Venüs’ün atmosferinde %96,5 oranında karbondioksit, % 3,5 oranında azot ve çok düşük miktarlarda sülfür dioksit, argon, su, karbonmonoksit, helyum ve neon bulunur) oluşan Venüs, güneş ışınlarının %80’e yakınını yansıtırken ancak yaklaşık %20’sini soğurur. Venüs’ü çevreleyen yaklaşık 20 kilometre kalınlığında ve büyük oranda sülfürik asitten oluşan kalın bulut tabakası güneş ışınlarının büyük kısmını yansıtır.


Merkür güneş ışığının en fazla ulaştığı gezegen olmasına rağmen, bu ışınların ancak %10’unu yansıtır. Venüs, güneş ışınlarının büyük kısmını yansıttığı ve Dünya’ya en yakın gezegen olduğu için Güneş’ten ve Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak gökcismidir.


ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer TEKNOLOJİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi