Dolar ve altının yönü ne olur?

ABD Merkez Bankası FED’in 0,25 puan faiz artırım kararı yatırımcı tarafında olumsuz karşılanmadı. Dolar ve Altın güne nasıl başladı.
Bu haber 2016-06-22 09:22:34 eklenmiş ve 699 kez görüntülenmiştir.

FED üyeleri dün toplandı ve faiz oranını 0,25 puan arttırdı. Karar ile oran 0,50’ye geldi. Kurum, 2008 bunalımının ardından ekonominin toparlanmasına katkı sunma adına oranı 0,25 seviyesinde tutuyordu. Faiz kararı Türkiye’de de yankı buldu. Konu ile ilgili Cihan’a açıklamalarda bulunan analistler, FED’in bu hamlesinin şaşırtmadığı ve öngörüldüğü görüşünde birleşti.


Merkezi ABD'de bulunan uluslararası yatırım bankaları Morgan Stanley ve JP Morgan Chase, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den yüzde 9'a çekmesini değerlendirdi. 


Morgan Stanley Ekonomisti Ercan Ergüzel, hazırladığı raporda, istikrarlı Türk lirası ve iyileşen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) görünümü sayesinde 50 baz puanlık indirime gidildiğini belirtti. 


Ergüzel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) veya ABD Merkez Bankasının (Fed) 27 Temmuz'daki toplantısına bağlı volatilite durumunda, TCMB'nin faiz indirim hızında yavaşlama görülebileceğine dikkati çekti ancak, Brexit'in gerçekleşmemesi veya Fed'e bağlı volatilitenin olmaması durumunda TCMB'nin temmuzda 50 baz puanlık daha kesinti yapabileceğini vurgulayan Ergüzel, ağustos ayında Merkez Bankasının para politikası normalleşme sürecinin sona erebileceğini ifade etti. 


JP Morgan Chase Ekonomisti Yarkın Cebeci de hazırladığı raporda, TCMB'nin son 3 ayda faiz koridorunun üst bandını 50'şer baz puan indirdiğini hatırlatarak gelecek ay da 50 baz puan kesinti olabileceğini dile getirdi. 


Cebeci, TCMB'nin para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağını duyurduğunu anımsatarak, Merkez Bankasının enflasyondaki düşüşten cesaret aldığını, fakat düşük enflasyona dair önemli riskler bulunduğundan temkinli duruşunu sürdürmeyi tercih ettiğini sözlerine ekledi. 


ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi