73 Yaşında Üniversiteli Oldu

Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Evden Yeniden Okula Projesi ile Ülküye Bala (73) üniversiteli oldu.
Bu haber 2016-06-15 16:26:14 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.
Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen, eğitimini yarım bırakmış veya hiç okuma yazma bilmeyenler için Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) 2015-2016 dönemi mezunları ile Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları 28. Dönem mezunları törenle diplomalarını aldı.
 
Halk Akademisi ve EYOP kursiyerleri için düzenlenen mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit salonunda gerçekleşti.
 
Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir ülkenin geleceğinin ancak eğitimle şekillenebileceğini belirterek, "Halk akademilerimiz ve EYOP projemizle onbinlerce insanımıza ulaşıyor, eğitim alanında, meslek edindirme alanında herkesin talebine yanıt verebiliyoruz. Özellikle EYOP ile bugüne kadar okuma yazma dahi bilmeyen ancak bugün üniversiteden mezun olan ya da üniversitede öğrenim gören vatandaşlarımız oldu. İstanbul Üniversitesi ile birlikte başlattığımız bu proje sahip çıkarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.
 
Bu yıl mezun olan kursiyer Ülküye Bala'nın okuma yazma bile bilmezken bu yıl üniversite sınavlarını kazandığını açıklayan Başkan Akgün; "Ülküye Bala'yı azmi ve kararlılığından ötürü kutluyorum. Bizim ne derece doğru bir iş yaptığımızın en somut göstergesidir" dedi.
 
1964 yılında evlendikten sonra eğitim hayatına başlayarak 1975'te ilkokulla tanışan Bala'nın, okuma aşkını geçirdiği kalp ameliyatının engellediğini, 3 çocuk annesi olan Bala'nın, tekrar eğitim hayatını sürdürmek istediğini belirten Akgün, "2011'de gelmiş olduğu Büyükçekmece'de, Büyükçekmece Belediyesinin açmış olduğu İngilizce kursuna kayıt yaptıran Bala, burada EYOP projesini öğrenerek yeni bir başlangıç yapar. Ülküye Bala, EYOP'a kayıt yaptırdıktan sonra ortaokul ve liseyi başarıyla tamamlayarak üniversite sınavına hazırlanır. Okuma azmiyle girmiş olduğu üniversite sınavında beklediğinin üzerinde bir puan elde eden Bala, bir yandan tercih yapmaya çalışırken en çok istediği bölüm olan yerel yönetimleri okuyarak yoluna devam etmek istiyor." diye konuştu.
ETİKETLER : Türkiye Büyükçekmece İstanbul Üniversitesi EYOP
Okumak İsterseniz -Diğer EĞİTİM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi