Belçika ve Fransa'da Terör Alarmı

Belçika polisi, Fransa ve Belçika'da terör saldırısı gerçekleştirmeyi planlayan bir grup DAEŞ militanının, Suriye'den ayrılarak Avrupa'ya doğru yola çıkmasına dair aldığı terör uyarısının ardından alarm seviyesine geçti.
Bu haber 2016-06-15 16:17:47 eklenmiş ve 809 kez görüntülenmiştir.

Belçika polisinin, bir grup DAEŞ militanın Belçika ve Fransa'da saldırı gerçekleştirmek için Suriye'den ayrılarak Avrupa'ya doğru yola çıktığına dair terör uyarısı aldığı bildirildi. Belçika kriz merkezinin konuyla ilgili açıklamasında uyarının ülkedeki tüm polis güçlerine iletildiği bildirilirken, güvenlik seviyesinin maksimum seviyeye çıkarılması için acil plan olmadığı aktarıldı. 

Belçika medyası, ülkenin terörle mücadele birimine dayandırarak verdiği haberinde militanlardan oluşan grubun yaklaşık bir buçuk hafta önce, pasaportsuz bir şekilde botla Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Suriye'yi terk ettiğini duyurdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi uyarıyı doğrularken, Belçika federal polisi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Belçika kriz merkezi sözcüsü, Kasım ayından bu yana alarm seviyesinin tehdidin ciddi olduğu anlamına gelen 3'te olduğunu kaydederek, vatandaşları büyük toplanma alanlarından uzak durmaları konusunda uyardı.

Belçika medyası, militanların silahlı olduklarını ve iki birime ayrılarak bir kısmının Belçika'da bir kısmının ise Fransa'da saldırı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını yazdı. Belçika'daki olası hedeflerin alışveriş merkezleri, restoranlar ve polis merkezleri olabileceği kaydedildi. Fransa'da olası hedeflere dair bir açıklama yapılmazken, ülkenin 10 Temmuz'a kadar Euro 2016'ya ev sahipliği yaptığı ve turnuva boyunca yapılacak 51 karşılaşmayı 2 buçuk milyon taraftarın izleyeceği hatırlatıldı.

Fransa'da geçtiğimiz günlerde terör örgütü DAEŞ'e bağlılığını ifade eden bir saldırgan, polisi ve eşini öldürmüştü. 13 Kasım 2015'te Paris'te stadyum, restoran, bar, konser salonu gibi farklı noktalarda eş zamanlı olarak saldırılar gerçekleştirilmiş ve 130 kişi hayatını kaybetmişti. 22 Mart'ta ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan havalimanı ve metro istasyonunda eş zamanlı gerçekleştirilen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmişti. 

ETİKETLER : Belçika Fransa Terör saldırı ihbar
Okumak İsterseniz -Diğer DÜNYA haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi