Nogayhan, Atilla ve Cengiz Han Ankara'da

Nogay ressam Alibek Koylakaev, Türk dünyasının bilinen isimleri Nogay Han, Edige, Atilla , Cengiz Han ve diğerlerine tuvalleriyle hayat verdiği sergisi “ Sessiz Söz “ ü İstanbul'dan sonra Ankara'da sanatseverlerle buluşuyor.
Bu haber 2016-06-14 15:52:48 eklenmiş ve 4486 kez görüntülenmiştir.

       

 

          Dağıstan'lı Nogay Türkü ressam Alibek Koylakaev'in tuvallerinde hayat bulan Türk dünyasının bilinen isimleri Nogay Han, Edige, Süyüm Bike, Atilla, Cengiz Han ve diğer pek çok karakter İstanbul'dan sonra Ankara'da açılacak olan bir sergi ile Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

         Tarama tekniği gibi oldukça zor bir teknikle resimlerine hayat veren Alibek Koylakaev'in resimlerinde ağırlıklı olarak Nogay ve Türk kültürünün derin izlerine rastlanmakta. Türk yaşam tarzının, savaş kültürünün, geleneklerinin tuvallere yansıtıldığı kompozisyonlarıyla İstanbul'da oldukça ilgi gören sergi Türkiye'de ikinci olarak Ankara'da sergilenecek. Resimlerinde canlandırdığı karakterlerin savaşcı ruhunu canlandıran Koylakaev, Ankara'da resimlerini sergilemekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Alibek Koylakaev bundan önce Dağıstan'da ve Kazakistan'da çok sayıda resim sergisi açtı. Tuvallerinde çarpıcı ve farklı çizimi ile akıllarda yer eden sanatçı Kızılay metrosu içerisinde yer alan Kızlay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak. 26 Haziran 2016 pazar günü saat 13:00' de açılışı yapılacak olan sergi 30 Haziran akşamına kadar açık olacak.

Sergi esnasında ressam Alibek Koylakaev, ayrıca resimlerinin imzalı reprodüksiyonlarını da bulunduracak. Serginin açılışına sanat ve siyaset dünyasından ünlülerin yanısıra Türk dünyasının güçlü sesi Arslanbek Sultanbekov'un da katılması bekleniyor.

 

 

Hakan Benli – Ankara

ETİKETLER : alibekkoylakaev dağıstan nogaytürkü ressam nogayhan edige süyüm
Okumak İsterseniz -Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi