İşte Türkiye Tarihinin 10 Seri Katili

İşte Türkiye tarihinin en acımasız ve kanlı suçlarını işlemiş 10 seri katili ve kan donduran hikayeleri.
Bu haber 2016-06-10 18:09:07 eklenmiş ve 606 kez görüntülenmiştir.

Üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla her yerde aranan Atalay Filiz’in nasıl bir seri katil profili çizdiğini, öldüreceği kişileri nasıl seçtiğini, cinayet kurbanları arasında nasıl bir ilişkisi bulunduğunu ve hangi yöntemlerle gizlendiğini Suç Araştırmaları Uzmanı, emekli Emniyet Müdürü Mesut Demirbilek anlattı.

Ankara ve İstanbul’da üç kişinin öldürülmesi bir kişinin ise kaybolmasından sorumlu olduğu gerekçesiyle aranan Atalay Filiz'in cinayetleriyle ilgili Suç Araştırmaları Uzmanı, emekli Emniyet Müdürü Mesut Demirbilek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cinayet zanlısı Atalay Filiz’in, psikopat bir katil profili ortaya koyduğunu söyleyen Suç Araştırmaları Uzmanı Demirbilek, “Atalay Filiz bildiğimiz anlamda bir seri katıl değil. Bununla beraber psikopat katil olma özelliği daha çok ön planda. Psikopatlar doğuştan itibaren bu tarz şiddete meyilli olan özellikleri bulunan kişilerdir. Bir anlamda o doğuştan itibaren böyledir. Bir de sosyopat katiller vardır ki onlar da bir travma sonrası sosyopat haline gelirler.Buna ülkemizden örnek olarak mobilyacılar seri katili Seyit Ahmet Demirci’yi örnek verebiliriz. Yaşadığı bir travma sonucu üç marangozu öldürmüştü. Bir diğer seri katil modeli ise akli anlamda beyin devrelerinin karışmasıdır ve buna örnek de çivileri kurbanlarının başına çakan Süleyman Aktaş’ı örnek gösterebiliriz.”

“VİCDAN YOK, KENDİ ADALETİ VARDIR”
Bu tür seri katillerin vicdan duygularının bulunmadığını ve kendi adaletini uyguladığını söyleyen Demirbilek, “Atalay Filiz’in ise yıllıklarda yazdığı notlar, arkadaşlarının yaptığı yorumlar ve arkadaşlarını ve kendisine yardım eden bir öğretmeni öldürmesi psikopat katil olduğunu gösteriyor. Psikopat katiller her yerde bulunabilecek kişiler. Şiddete eğimli kişilerde bunu iyi takip etmek gerekiyor. Özellikle çocukların eğilimlerinin küçük yaşta görülüp bu şiddete olan eğilimlerini daha sonra psikopatlık seviyesine taşımamaları için eğitilip tedavi edilmesi son derece önemli. Özellikle psikopat katillerde vicdan duyguları olmadığın için empati duygusu yoktur. Kendilerine ait adalet duyguları vardır. Kendileri kafalarında yargılamışlardır ve kurbanları ölümü hak etmiştir. Asla pişmanlık duymazlar” dedi.

CİNAYETLERİN ARDINDAN NASIL GİZLENİYOR?
Psikopat seri katil şüphelisi Filiz’in bu kadar süre nasıl kaçabildiğini de anlatan Suç Araştırmaları Uzmanı Demirbilek, "Üç ayrı cinayetten aranan Atalay Filiz, teknolojik imkanları kullanmıyor, telefon kullanmıyor, bulunduğu kapalı ortamdan dışarı çıkmıyor. Kendisini kayıt altına alınacak bir şey yapmamaya çalışıyor. Sahte isim kullanıyor ve bunlarla beraber 3 yılını yaşamış. Biraz da şansı yaver gittiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

CİNAYETLER ARASINDA ORTAK NOKTA
İşlenen cinayetlerin arasında ortak bir nokta bulunmadığını da ifade eden Demirbilek, “Atalay Filiz’in öldürdüğü kurbanlara baktığımızda, ilk yaptığı olayla arkadaşını ve onun kız arkadaşını pusu kurarak öldürmüştü. Önce öldürme sonra kaçma planı yapmış. Kendisini gizleyerek 3 yıl sonra öğretmeni öldürme olayına bakıyorsun ve ortak bir nokta yok. Cinayet nedenleri ise kız arkadaşı Olga Seregina’nın kaybolması sonucu şüpheleri üzerine çeken Atalay Filiz’in ihbar edilme korkusu olduğu görülüyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ DUYARLI OLMALI”
Psikopat seri katilin yakalanmasında polisin tek başına başarılı olamayacağını da hatırlatan Demirbilek, vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini söyledi. Demirbilek, “Katil zanlısı şu anda firarda, polisler peşinde ancak sadece polislerin yakalamasını beklememek gerekiyor. Çünkü dışarıda dolaşan bir psikopat katil var. Bu katil zanlısının yakalanması için herkesin yardımcı olması gerekir. Katil zanlısı sahte isimle sizden iş isteyebilir, kiralık ev isteyebilir, bir yere götürülmek için yardım isteyebilir. Parklarda, yollarda yaşam alanlarımızda bir yerlerde karşımıza çıkabilir. Böyle durumlarda mutlaka emniyete bilgi vermek gerekir. Bunu yapmazsak katil kendisini unutturup bir süre sonra tekrar başka olay işleyebilir” dedi.

KATİL ZANLISI FİLİZ NASIL SERİ KATİLE DÖNÜŞTÜ?
Polise göre, Atalay Filiz'den ayrılmak isteyen Olga Seregina kayboldu. Olga’nın kaybolması, şüpheleri Atalay Filiz’in üzerine çekti. Olga’nın en yakın arkadaşı Elena Radchikova’yla onun sevgilisi Göktuğ Demirarslan, Atalay Filiz’den şüphelendi. Göktuğ, Atalay Filiz’in en yakın arkadaşıydı ve onu iyi tanıyordu. Üstelik 4 genç Paris’te eğitimleri sırasında bir süre aynı evi paylaşmıştı. Atalay Filiz, kendisini ele vereceklerini düşünerek, Göktuğ ile Elena’yı Ankara’da pompalı tüfekle öldürdü. Yine polisin tespitlerine göre, öğretmen Fatma Kayıkçı da aynı nedenle katledildi. 2 yıl boyunca yaşadığı Tuzla’da sahte isim kullanan ancak sahte kimliği bulunamayan Atalay Filiz, sigorta için kendisinden kimliğini isteyen Kayıkçı’nın kendisini ele vermesinden korktu. En büyük korkusu yakalanmak olan Atalay Filiz, kendisini ihbar etmelerinden korktuğu Göktuğ ve Elena gibi Kayıkçı’yı da öldürdü.

TÜRKİYE TARİHİNİN 10 SERİ KATİLİ
Türkiye tarihinin en acımasız ve kanlı suçlarını işlemiş 10 seri katil ve kan donduran hikayeleri.

BEBEK YÜZLÜ KATİL
Hepsi Alanya’da gerçekleşen cinayetlerine, 1997 yılında amcası Celal Kaya’yı öldürerek başladı bu psikopat katil. Bu cinayet nedeniyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası bitince, kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü gözlerini kırpmadan öldürdü. Bu cinayet sonrası akli dengesi bozuk raporu alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999’da kapalı yerde duramaz raporu aldı ve bu nedenle hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Artık adı çıkmıştı, 'Bebek Yüzlü Katil'di. Son cinayetinden sonra kişilik bozukluğu teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Hastanede, yine benzer suçlarla oraya atılmış olan Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra Şanlıurfa yarı açık cezaevine kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya, 2004 yılında Alanya’da yakalandı.

ÇİVİCİ KATİL
Yakalandıktan sonra polise, "Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum" diye ifade veren Süleyman Aktaş, 'Çivici Katil' olarak ülke genelinde biliniyor. Elektrik kurumunda hat işçiliği yaparken 31 bin 500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Aktaş, bu olaydan sonra Antalya'da Nuri Keskin adındaki Başkomiseri öldürdü ve tutuklandı. Mahkeme akli dengesinin yerinde olmadığına karar verdi ve Süleyman Aktaş'ı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi.

ARTVİN CANAVARI
'Artvin Canavarı' ya da 'Baltalı Katil' olarak bilinen Adnan Çolak, işlediği 11 cinayeti, “Yaşlı insanları öldürüyorsam da bunlar zaten zamanlarını doldurmuşlar. Onlar bizim yerimize fazladan yaşıyorlar. Belki de bizim kısmetimizi yiyorlar. Hem kendimi tatmin ediyordum, hem de onları öldürerek toplumu rahatlatıyordum” sözleriyle açıklamıştı. 1992-95 yılları arasında Artvin ve ilçelerinde yaşları 68 ile 95 arasında değişen yaşlıları kurban seçen Çolak, öldürdüğü 6 kadına da tecavüz ederek ne kadar karanlık bir ruha sahip olduğunu göstermişti.
Yakalandıktan sonra Adnan Çolak’ın yargılanması beş yıl sürdü. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 yaşında cinayet işlemeye başlayan Adnan Çolak'ı 112 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

İNSAN AVCISI
“Zaten avcıyım. Kurbanlarım av, avların üstünden çıkan para ve eşyalar da av ganimeti” diye ifade veren Hamdi Kayapınar, ilk cinayetini 22 yaşındayken kardeşini boğarak gerçekleştirdi. Mart 1998-Şubat 2001 yılları arasında Kayseri’de 6 kişiyi daha öldürdü. Seri katil olarak tutuklandığında, İstanbul’un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine insan öldürmeye başladığını iddia etti ve İstanbul DGM’de verdiği ifadede “Bu iddiayı kazandım” dedi.

MOBİLYACI KATİL
Mayıs-Temmuz 1998 tarihleri arasında İstanbul'da üç mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü. Seyit Ahmet Demirci'nin neden sadece mobilyacıları hedef seçtiği ise geçmişte yaşadığı bir travmaya bağlıydı.
Çocukluğunun geçtiği Fatsa’da en yakın arkadaşı ile birlikte küçük bir mobilyacı dükkanının bodrum katında saldırıya uğradı. Seyit Ahmet kaçmayı başarmıştı. Ancak saldırıyı gerçekleştiren yaşlı mobilyacı, arkadaşı Habil'e tecavüz etmişti ve Seyit Ahmet bunu gözleriyle izlemişti. İki arkadaş bu olayı bir daha asla konuşmamak üzere rafa kaldırdılar. Ta ki üniversitede okuyan Habil'in intihar ettiği haberi gelene kadar. Habil'in neden intihar ettiğini yalnızca Seyit Ahmet biliyordu ve arkadaşının intikamını almak için tüm mobilyacıları hedef seçmişti.

TORNAVİDALI KATİL
Polis kayıtlarına göre 18, görgü tanıkları ve tahminlere göre ise 43 kişiyi öldüren 'Tornavidalı Katil', birçok kurum tarafından verilmiş farklı raporlara sahiptir. En son aldığı raporda 'akli dengesi yerinde' denilmiştir. Yakalandıktan sonra 74 yıl hapis cezasına çarptırılan Yavuz Yapıcıoğlu, Türkiye tarihinin en acımasız katillerinden biriydi.

KASIMPAŞA CANAVARI
1976 yılında İstanbul'da pek çok cinayet işlenmiş, özellikle evinde 20 bıçak darbesiyle öldürülen liseli Handan Otak günlerce konuşulmuştu. Ancak bu cinayetlerin hiçbiri Kasımpaşa'da işlenen "seri cinayetler" kadar dehşete neden olmadı. Artık bütün İstanbul, 'Kasımpaşa Canavarı'ndan söz ediyordu. Bir inşaatın gece bekçisi olan Hasan Kaya'nın kafası bir demir çubukla parçalanmıştı. Cinayetler serisi artık gazetelerin manşetlerine tırmanmıştı. Ama küçük bir ipucu bile yoktu. Bir sonraki kurban bir aydan beri kayıp olan 20 yaşındaki Veli Özel'di. Kuştepe'de oturan Veli Özel, Dolapdere'de bir düğme atölyesinde işçi olarak çalışıyordu. 7 Eylül sabahı evinde çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Kasımpaşa Canavarı son kez, sisli bir gecede, 4 Kasım günü ortaya çıktı. Sabaha karşı saat üçte Piyalepaşa'da lastiğini değiştirmekle uğraşan taksi şoförü Zekeriya Galipçi arkasını dönünce elindeki demir çubuğu havaya kaldırmış bir adamla karşı karşıya kaldı. Saldırganın ilk darbesini atlatan şoför "Elimdeki projektörü gözlerine tuttum. Mavi gözlerinde kelimelerle anlatılamayacak pırıltılar vardı. 'Yapma' diye haykırabildim" diye anlatıyordu yaşadığını. Kasımpaşa Canavarı karanlığa karıştı ve sonrasında onu gören kimse olmadı. Ancak Kasımpaşa Canavarı ününü 80'li yıllara kadar korudu. Türkiye'nin bu meçhul kalan ilk seri katili filmlere, kitaplara ilham verdi ama bulunamadı.

KOLİCİ KATİL
Birçok kez hapse girip çıkmıştır Orhan Aksoy. Bir süre sonra Romanya'ya giderek orada evlenmiş ve bir süre durgun bir hayat yaşamıştır. Ancak 17 Ağustos depremiyle birlikte işler değişmiştir. Bu süreçte işleri bozulan Aksoy, ailesini Romanya'da bırakır ve cinayet işlemeye başlar. İlk olarak ev arkadaşını ip ile boğar; çıplak ve cansız bedenini küvete koyduğu arkadaşıyla saatlerce sohbet eder. İyice paranoyaklaşmıştır. Daha sonradan işlediği cinayetler nedeniyle polisler tarafından yakalandıktan sonra, ev arkadaşını öldürdüğü bu ilk cinayeti kendisi anlatmıştır.

POMPALI TÜFEK SERİ KATİLLERİ
1996 yılında bir kişiyi bıçakla öldürmekten hapse giren Mehmet Karahasan, 1999 yılında çıkan aftan yararlanarak yeniden sokaklara çıktı. Yiğit Bekçe ise 18 farklı suçtan hükümlü ve 3 ayrı suçtan aranmakta olan bir suçluydu. Bu iki psikopat bir şekilde arkadaşlık kurmuşlar ve kendilerini yollara vurarak, herkesin kanını donduran korkunç cinayetler işlemişlerdi. İşledikleri cinayetler Bursa, İzmir, Sakarya, Adana, Mersin ve Ankara gibi geniş bir coğrafyaya yayılmaktadır.
2006 yılında yaşanan, halihazırdaki en güncel vakalardan biridir. Bayram tatili sırasında tüm Türkiye'nin izlediği bu olaylar dizisi 3 güne yayılmıştı. Toplamda 7 kişi hayatına veda etti.

ANKARA YAMYAMI
1980 doğumlu olan 'Ankara Yamyamı', henüz 17 yaşındayken çıkan bir tartışma sonucu yakın bir arkadaşını öldürmüştür. 14 yıl hapiste yattıktan sonra, yine bir af ile hapisten çıkar ve askere alınır. Askerden birkaç kere kaçmaya çalıştıktan sonra, askeri heyet tarafından 'askerliğe elverişli değildir' raporu verilir ve eve döner. İşte o noktadan sonra Ankara Yamyamı'nın cinayetler serisi başlar. Sahte kimlik kullanımından soygunlara, işlediği cinayetlerden polisten kaçmasına kadar, Ankara Yamyamı Amerikan filmlerinde gördüğümüz seri katilleri andırır.

ETİKETLER : enacımasız kanlı türkiye tarih serikatil 10tane ankarayamyamı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi