Gürültü Azaltımı Alternatifleri Geliştiriliyor

Gürültü Eylem Planları Türkiye’de ilk kez TÜBİTAK MAM tarafından hazırlanıyor.
Bu haber 2016-06-09 16:09:38 eklenmiş ve 10706 kez görüntülenmiştir.

‘Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi’ Projesi imza töreni düzenlendi

 

‘Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi’ Projesi imza töreni 06 Haziran 2016 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilmiştir. İmza töreni ve Dünya Çevre Günü etkinliklerine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent HALİSDEMİR ve Çevre Koruma Şube Müdürü Sadık EKER ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Haldun KARAN ve Proje Yürütücüsü Dr. Nesimi ÖZKURT katılmışlardır.

 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında 06 Haziran 2016 tarihinde imzalanan proje sözleşmesi ile Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ve 2002/49/EC sayılı Çevresel Gürültü Direktifi'nde (END) belirtilen esas ve kriterler kapsamında Mersin’de stratejik gürültü haritaları hazırlanan yerleşim alanlarında çevresel gürültü açısından sıcak noktaların belirlenmesi ve azaltım senaryolarının geliştirileceği gürültü eylem planlarının hazırlanması çalışmaları başlatılmıştır.

 

Bu çalışma kapsamında;

 

• Mersin’de stratejik gürültü haritası hazırlanan yerleşim alanlarında ÇGDYY’de belirtilen sınır değerlerin aşıldığı ve hassas yapıların bulunduğu yerler tespit edilecektir.

 

• Her kaynak grubu için (karayolu, sanayi ve eğlence) sınır aşımlarının yer aldığı sıcak noktalar belirlenecektir. Ayrıca, tüm kaynakların bir arada bulunduğu birleştirilmiş stratejik gürültü haritasındaki sonuçlar değerlendirilerek; sınır aşımı gerçekleşen alanlar irdelenecektir.

 

• Tespit edilen sıcak noktalar için kaynak bazlı alternatif azaltım senaryoları geliştirilecektir.

 

• Azaltım senaryolarında yer alan çözümler için, mevcut envanter bilgileri, sayısal yükseklik haritaları vb. tüm gerekli bilgiler kullanılarak modellemeler yapılacaktır.

 

• Koordinasyon toplantıları düzenlenerek sorumlu kurum/kuruluşlar ile gürültüden etkilenen paydaşların gürültü azaltım senaryolarında belirlenen çözüm alternatifleri incelenecektir. Gürültü azaltımı için varsa farklı kurum/kuruluşlar tarafından hazırlanan eylem planları da azaltım senaryolarında değerlendirilecektir.

 

• Geliştirilen azaltım senaryolarına yönelik maliyet analizi gerçekleştirilecektir.

 

• Gürültülü alanların eylem planları kapsamında iyileştirilmesi kapsamında elde edilen tüm hesaplama ve değerlendirme sonuçlarını içeren Gürültü Eylem Planı raporu hazırlanacaktır.

 

Bu proje ile TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından Türkiye’de ilk kez Mersin ilinin şehirleşmiş alanlarında, gürültü azlatım senaryoları geliştirilecek ve gürültü eylem planları hazırlanmış olacaktır.

 
 

 

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer TEKNOLOJİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi