Öğrencilerin 4006 TÜBİTAK bilim fuarı

Muş merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu’nda 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı açıldı.
Bu haber 2016-06-04 21:15:48 eklenmiş ve 753 kez görüntülenmiştir.

Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. 35 projenin sergilendiği sergide resim, halk eğitim merkezi el işi çalışmaları, okul öncesi öğrencilerinin eserleri ve bilimsel çalışmalar yer aldı. Projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu’nda ciddi değişim ve gelişimin olduğunu söyledi. Öğrencilerin özgüven kazanması ve velilerinde okulla sahip çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, “Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulumuzun resim sergisi, bilim şenliği ve aynı zamanda halk eğitim merkezi kurslarının yaptığı çalışmaların sergisi ile okul öncesinde yapılan çalışmaların sergilendiği kapsamlı bir sergi yapmışlar” dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Arzu Uslu’yu tebrik eden Arslan, “Ben okul müdürümüz, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Özellikle Mehmet Akif Ersoy İlkokulumuzda ki bu gelişim hakikaten son zamanlarda göze çarpmaktadır. Velilerimizde bu okula sahip çıkıyor. Öğrencilerimize özgüven geldiği gibi velilerimiz de okulumuza sahiplenmeye başladı. Hem mahallemize hitap eden her türlü kurs açılıyor, sosyal etkinlikler yapılıyor, sportif aktiviteler ile hemen hemen tüm alanlarda büyük bir değişim var. Ben idareci arkadaşlarımı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Okullarının bahçesinde ilk defa bu kadar geniş kapsamlı ve başarılı bir serginin açıldığını kaydeden okul müdür yardımcısı Tunay Taş ise, “Okulumuzun 4006 TÜBİTAK bilim fuarı sergimizi açtık. Bilim fuarımızın yanında aynı zamanda Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün el sanatları sergisi ve okul öncesi öğrencilerimizin hazırlamış olduğu sergiler yer aldı. Öncelikle bu projeler bir yıllık çalışmanın ürünüdür. TÜBİTAK bilim fuarlarında geçen sene il ikinciliği ve il dördüncülüğü kazanarak Ankara’da Muş’umuzu temsil etme imkanı bulduk. Bu yıl projelerimizi daha da geliştirerek 35 proje ve 60’a yakın öğrencilerimizin yer alması ile robot projesini de ekleyerek 4006 bilim fuarı olarak daha da zenginleştirdik. Okulumuz tarihinde ilk defa bir bilim fuarı düzenlenmektedir. Okul idaremiz, öğretmen ve öğrenciler işbirliğinde bu fuara velilerden İl Milli Eğitim Müdürümüz ve çok sayıda kamu kurum amiri katıldı. İl düzeyinde yapılan bu fuarımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilimsel çalışmaların öğrencilerde ciddi bir şekilde değişime neden olduğunu vurgulayan Taş, “Bu projeler sayesinde öğrencilerimizin ufuklarının açıldığını söyleyebiliriz. Öğrencilerimiz artık dışarıya açılan bir yüz olarak görüyorlar Mehmet Akif Ersoy okulunu. İçine kapanan değil dışarıya açılan ve kendini ispatlayan bir okul haline gelmiştir. Öğrencilerimizin bu öz güveni ile daha başarılı olmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

ETİKETLER : merkezmehmetakifilköğretimokulu tübitak proje 4006 tübitak bilimfuarı
Okumak İsterseniz -Diğer EĞİTİM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi