Bağlum Kültür Spor Ve Gençlik Merkezi


Bu haber 2016-06-04 20:38:10 eklenmiş ve 883 kez görüntülenmiştir.

Keçiören Belediyesi, Bağlum’a ilk kültür merkezini kazandırmak için ilk adımı attı.
Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eski Meclis Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik merkezinin içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik ve fitness salonları, çok amaçlı salon, 6 derslikli KEDEM kurs merkezi, gençlik merkezi aktivite salonu gibi birçok birim yer alacak.
Yaklaşık 6 bin 100 metrekarelik alana inşa edilecek 5 katlı tesisi Keçiören’e kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak, gençlerimizin sosyalleşmesine aracılık edecek modern bir tesisi Keçiören’e, Bağlum’a kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Keçiören’e 20 yıl sonra ilk kültür merkezini kazandırarak Keçiören’i kültürün başkenti yapma iddiamızı ortaya koyduk. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da olduğu 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip Mevlana Kültür ve Spor Merkezimizi 2013’te hizmete açtık. Kültürel ve sportif dinamizmin en güçlü taşıyıcısı olan merkezimizle Keçiören’e yeni bir soluk getirdik. Yunus Emre Kültür Merkezimizin renovasyonunu tamamlayarak daha nitelikli, daha işlevsel, daha modern hale getirdik. 800 kişilik kongre salonuyla 7 Bin 600 metrekare alanda hizmet veren Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimiz birçok etkinliğimizin adresi oldu" dedi.
Keçiören’e 4. kültür merkezini kazandıracaklarını belirten Ak, “Keçiören modern yüzünü gösteriyor” ifadesini kullandı.
“BAĞLUM’UN MANEVİ ZENGİNLİĞİ KÜLTÜR MERKEZİNE İLHAM OLACAK”
Keçiören’in en büyük spor salonunun temelini attıklarını ve turizmde Keçiören’de çığır açacak Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesini hızlandırdıklarını hatırlatan Ak, şunları kaydetti:
"Keçiören’in yıldızını daha da parlatmak için yatırımlarımız sürecek. Bugün de yine Bağlum’a ilk kültür merkezini kazandırmak için bir adım atıyoruz. Keçiören’i bir bütün olarak görüyor, her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Bağlum 2007’de belde olmaktan çıktıktan sonra hizmetlerini belediyemizden alıyor. Bağlum bizim bir parçamız, alimleri, evliyaları, Arvasi Hazretlerinin türbesine ev sahipliği yapmasıyla manevi açıdan da önemli bir yerde. Bağlum’a kazandırdığımız Ek Hizmet Binası, parklar, mahalle konağı ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 50 metrelik bulvar çalışması ile giderek gelişiyor. İçerisinde bulunduğumuz toplam 30 bin metrekarelik alanda sayfiye yeri de olacak. Böylece burası Kültür Merkeziyle birlikte bir yaşam yerine dönüşecek."
Bağlum’un manevi açıdan zenginliğine dikkat çeken eski Meclis Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cemil Çiçek ise, “Keçiören’in kültüre yaptığı yatırımları çok değerli buluyorum. Birlik ve beraberlik ancak kültürle sağlanabilir. Bizi birbirimize kaynaştıran husus kültürdür” diye konuştu.
AK belediyeciliğin her zaman farkını ortaya koyduğunu ifade eden eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Keçiören’de her ay bir etkinlik oluyor. Belediye Başkanımızı 2. dönemi olan kalfalık döneminde yine büyük yatırımlara imza atıyor. Bu yapılacak tesis de Bağlum’a yeni bir ufuk açacak. Kadınlar, gençler ve çocukların sosyalleşme noktası haline gelecek” dedi.
TESİS YIL SONU HİZMETE GİRECEK
Konuşmaların ardından AK Parti Ankara Milletvekilleri Çiçek, İşler, Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Ak, Keçiören İlçe Başkanı Çoktan ve diğer protokol üyeleri butonlara basarak temel atma işlemini gerçekleştirdiler. Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi’nin inşaatının yıl sonunda biteceği müjdesini de yüklenici firmadan alan yetkililer, Aralık ayında açılış sözü verdiler.

ETİKETLER : keçiören bağlum kültürmerkezi spormerkezi temelatılma açılış ankara belediye
Okumak İsterseniz -Diğer BELEDİYE haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi