Son 10 Yılın En Büyük Yağışı

Ordu’nun Ünye ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa bir sürede su baskınlarına müdahale etti.
Bu haber 2016-05-28 17:07:17 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.

Ordu’nun Ünye ilçesinde bugün 05.00 ile 11.00 saatleri arasında aşırı yağışlara bağlı olarak metrekareye tam 240 kilo yağmur düştü. Aşırı yağışlarla birlikte, Ünye ilçesinin içinden geçen Tabakhane Deresi’nde su seviyesinin yükselmeye başlamasının ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı OSKİ ve İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonrası derenin taşması engellendi.

METREKAREYE 240 KG YAĞMUR DÜŞTÜ
Saat 05.00’da başlayan ve şiddetini arttıran yağmur sonrası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye ilçesinde kriz masası oluşturuldu. Ayrıca, Altınordu ile Fatsa’dan yönlendirilen OSKİ bünyesindeki, 80 personel, 25 araç ve iş makinesi ile İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 14 araç, 16 adet motopomp ile dalgıç pompa ve 70 personelden oluşan 14 ekip kısa sürede Tabakhane Deresi bölgesine sevk edildi. Belediye ekipleri tarafından ilk olarak şehrin içerisinden geçen Tabakhane Deresi’nde herhangi bir tıkanma yaşanmaması için iş makineleriyle müdahalede bulundu. Sonrasında ise, aşırı yağışlarına bağlı olarak kriz masasına ulaşan 77 ihbarı değerlendiren ekipler, sağanak yağmura rağmen iki saat içerisinde su baskınlarının 70’ine anında müdahale etti.

BAŞKAN YILMAZ EKİPLERİ KUTLADI
Ünye’de meydana gelen yağışların son 10 yılın en büyük doğal afeti olduğunu dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “En son bu büyüklükte bir yağış 2006 yılında meydana gelmiş. Ekiplerimiz, meteorolojik verilere göre, zaten bu tür durumlara karşı her an hazırlıklı durumda. Bölgemizde meteoroloji tarafından dün itibariyle yapılan uyarı sonrası, ekiplerimiz saat 05.00 sıralarında meydana gelen yağışlara anında müdahalede bulunarak, vatandaşlarımızın daha büyük bir sıkıntı yaşamalarını engellemiş oldu. Her zaman söylediğimiz gibi alt yapı çok önemli. Maalesef şehirlerimizin altyapısı yetersiz. Bu yüzden Altınordu’da Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı çalışmasını başlattık. Aynı çalışmalar diğer ilçelerimizde de devam edecek. Ben başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekiplerimizi kutluyorum. Ünyemize büyük geçmiş olsun” dedi. 

ETİKETLER : ordu ünye yağış sel son 10 yıl rekor artan yağmur
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi